[#1] hipoplayer i sb128 mod
Witam. juz dawno natknalem sie na ten problem, ale przemilczalem go i zapomnialem o niego spytac. chodzi mi o hipoplayera ktory uzywa tez ahi.
problem jest dlamnie nadal nierozwiazany wiec kieruje go dalej moze ktos juz z tym walczyl i cos wywalczyl.
Moja amiga to dosc skromny konfig A1200+mediator+voodo3 3000+sb128+fly video+apollo040/40 32MB+os3.9+sieciowka pod pcmcia.
chodzi oto ze playerek wspulpracuje z sb128 tzn odgrywa w tym mp3,wawy,sample,ale w zaden sposob nie moge go zmusic do tego aby odtwozyl jakikolwiek modul czy to protraker czy wielokanalowka pod :ahi sb128. pod ahi paula gra normalnie przy wylaczonym ahi tez znakomicie a przy probie otworzenia modulu pod sb128 zamarza system i po chwili reset. Probowalem ruznych ustawien ahi w hipoplayerze oraz w samym ahi i nadal stoje w kropce. POMOZE KTOS ?

[#2] Re: hipoplayer i sb128 mod

@krzysiekk, post #1

Sprawa z Hipciem i SB128 jest troszke skomplikowana.
Pierwsze sterowniki do SB128 pod AHI dzialaly z HippoPlayerem.
Pozniej w miare dalszych uaktualnien cos zmieniono i sterownik ten przestal dzialac z tym playerem.
Mysle jednak ze wina lezy po stronie HippoPlayera gdyz z innymi playerami nie ma problemow.
[#3] Re: hipoplayer i sb128 mod

@Phibrizzo, post #2

wlasnie wlasnie co do sterownikow to juz sobie przypominam ze hipek dzialal zaraz na poczatku kiedy zainstalowalem mediatora i kiedy nie instalowalem nowszych sterow dzwieku hmm mozliwe. a jaki player odtworzy moduly pod ahi sb128 ??? podsuncie mi jakies propozycje.

[#4] Re: hipoplayer i sb128 mod

@krzysiekk, post #3

Delitracker + AHI-noteplayer. AmiNetRadio. Zaglądałbyś do innych tematów czasami ;)

[#5] Re: hipoplayer i sb128 mod

@Korni, post #4

AmiNetRadio

Pod warunkiem ze jest jakis plugin dla 68k. Moze i jest. Tak czy inaczej na OS3 jest "bida". Prawie wszystkie pluginy sa pod MOSa.
[#6] Re: hipoplayer i sb128 mod

@Andrzej Drozd, post #5

Kiedyś otwarzałem modułki w ANRze na moim klasyku z AmigaOS3.x.

Ostatnia modyfikacja: 24.01.07 01:11
[#7] Re: hipoplayer i sb128 mod

@Korni, post #6

jednym słowem na 68k pozostaje mi słuchanie mod na pauli.

[#8] Re: hipoplayer i sb128 mod

@Korni, post #6

O, to sprawdze to w najblizszym czasie. Tak czy inaczej ANR mozna podpiac pod temat "Powtorka - MOD 2 WAVE" :)
[#9] Re: hipoplayer i sb128 mod

@krzysiekk, post #7

Delitracker i ANR dzialaja pod AHI. Jezeli nie wieszaja ci sie, to dzwiek poplynie z karty dzwiekowej. Zobacz teamt "Powtorka - MOD 2 WAVE", pewnie sie przyda.
[#10] Re: hipoplayer i sb128 mod

@krzysiekk, post #1

jak zwykle modki to najlepiej przez paule. podlacz paule do miksera w sb.

[#11] Re: hipoplayer i sb128 mod

@krzysiekk, post #1

jak zwykle modki to najlepiej przez paule. podlacz paule do miksera w sb.

[#12] Re: hipoplayer i sb128 mod

@Korni, post #6

ja tez tylko dla testu i nie polecam takiego sluchania majac paule

[#13] Re: hipoplayer i sb128 mod

@krzysiekk, post #7

nie masz sie czym zamartwiac, paula ma sprzetowy antyaliasing dzwieku.

[#14] Re: hipoplayer i sb128 mod

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

właśnie tak mam cały czas zrobione tylko ciekawiło mnie dlaczego nie gra bod sb128 i już wiem poprostu nowsze sterowniki sterowniki sb128 coś knocą. dziwne jest jeszcze zachowanie samego DBooster bo xm odtwarza a przy mod wiesza system.

[#15] Re: hipoplayer i sb128 mod

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

no a co to daje? przetworniki 8-bitowe cały czas są

[#16] Re: hipoplayer i sb128 mod

@Pinto, post #15

gdzie sa?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem