[#1] Mill i Wektory
Od kiedy zacząłem używać programu Mill (a konkretnie programiku WatchDog) do wyłapywania robaczków to w momencie uruchamiania Miami a następnie IBrowse'a to wyskakuje mi okienko WatchDog'a w którym pisze:

Reset vectors changed!
ColdCapture: $00000000
CoolCapture: $00000000
WarmCapture: $00000000
KickMemPtr: $001FFF50
KickTagPtr: $7BF2FDA8

dalej są dane na temat ramu, filesystemu itp. oraz standardowe:Cancel oraz Clear i Cold Reboot

Może mi ktoś wyjaśni o co chodzi.
Wduszam zawsze Clear i jest OK. Ale chciałbym wiedzieć co robię a nie tylko robić coś bezmyślnie.
Serdecznie dziękuję za wyjaśnienia.

Arbuz

[#2] Re: Mill i Wektory

@Arbuz, post #1

Proponuję wysłać maila do autora Mill-a. Myślę, że chętnie Tobie to wyjaśni. Ogólnie napiszę, że program WatchDog z pakietu Mill-a ma za zadanie śledzenie zmian wektorów w pamięci Amigi. A programy takie jak np. Miami zmieniają wektory systemowe. W przypadku Miami po uruchomieniu a także po ewentualnym resecie możesz wykryć w pamięci zmienione wektory. Taką zmianę wykrywa każdy porządny program antywirusowy między innymi WatchDog i Virus Z Pozdrawiam el

[#3] Re: Mill i Wektory

@el, post #2

THX.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem