[#1] Ile mozna dac za ta 1200?
Pytanie jak w temacie(standardowe ode mnie): Ile mozna dac za ta 1200? :) Zastanawiam sie nad zakupem tej 1200- http://allegro.pl/item160215401_amiga_1200_kickstart_3_1.html ;)
W ogole warto sie nad nia zastanawiac czy lepiej sobie odpuscic?

Ostatnia modyfikacja: 24.01.07 15:09
[#2] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Cichy, post #1

Puff! Aukcja usunięta . Co z nią było nie tak? ;O
[#3] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Grygus, post #2

Pewnie pochwalił się softem na dysku, albo jakimiś dyskietkami czy płytami. Słowem: patologiczna postać ochrony tzw. własności intelektualnej.
[#4] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Grygus, post #2

Nawet nie zauwazylem. No,gosciu zapewne polecial przez dyskietki. Zdjec nosnikow co prawda nie bylo, wzmianki o tym, ze piraty-tez, ale jak widac wpadl jednak.Poprosze, zeby wystawil znowu, chociaz pewnie i tak to zrobi.
Dodam tylko ze byla to amiga Escomu, w oryginalnym BOXie, rom 3.1 . Poza tym miala jescze troche gierek wlasnie, worka 3.1 i troche ksiazek. Mycha chyba tez byla, ale pewny nie jestem...

[#5] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Cichy, post #4

Nowy adres: http://www.allegro.pl/item160590653_amiga_1200_kickstart_3_1.html

Gosciu napisal, ze sprzedaje w innych mediach, dlatego go wywalili.

[#6] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Cichy, post #5

Kupić zawsze można...szkoda że słaby konfi (rzadnego rozszerzenia)

[#7] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Cichy, post #5

ja kupilem na allegro za 80 zl,w sumie mozesz kupic w granicach 60 120 zl.Najlepiej kupic sama plyte za jakies 40 zl i do tego obudowe,jedyny mankament takiego rozwiazania to drogie stacje dyskietek no i musiz kupic tez interfejs.
[#8] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@SzaryWilk, post #7

Za 60 zł to nie przesadzaj, myślę że jak się zatrzyma na 120 to by było tanio.

[#9] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@SzaryWilk, post #7

Sz.W nabazgrał :
...to drogie stacje dyskietek...

Po co w dzisiejszych czasach stacja dyskietek ? :D
[#10] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Kubal, post #9

Wilku-srednio chce mi sie bawic w skladanie :) Chociaz moze rzeczywiscie wyszloby troche taniej. Musialbym podliczyc wszystko, calkiem mozliwe, ze na razie bez stacji dyskietek...

Ostatnia modyfikacja: 24.01.07 22:18
[#11] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Cichy, post #10

Nowe od peceta sie juz po dwie dychy kupi, a przerobienie zajmie ci gora pol godziny.

[#12] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@vi-bee, post #11

Jesli to rzeczywiscie tak latwe, to mozna sie pokusic na takie rozwiazanie. Po starych PC zostalo mi kilka stacji...Moznaby pokombinowac. OK

[#13] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@vi-bee, post #11

Tak może powiedzieć doświadczony amigowiec, nie przymierzając guru świata amigowego. Ale dla początkujących podłaczenie stacji PC do Ami może okazać się za trudne, frustrujące, zabierające zbyt dużo czasu i nie warte tych 20-30 zł.
Myślę, że takie posty wymagają odpowiedzi adekwatnej do wiedzy i chęci kupującego - a według mnie nie warto każdego zachęcać do jakiejś ekwilibrystyki z elektroniką. Po prostu kupuje - i ma działać. ;)

P.K.

Ostatnia modyfikacja: 24.01.07 23:15
[#14] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Cichy, post #12

W A500 nie masz stacji dyskietek? Do desktopa się nie zmieści, ale w razie potrzeby można podpiąć.

[#15] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Korni, post #14

No, niby dwie mam-tylko z jednej bede korzystal... Faktycznie, nawet o tym nie pomyslalem, a stacja lezy zaraz obok...

[#16] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Cichy, post #5

Żadna rewelacja - pożółkłe klawisze, wyłamany Alt, wycięta szczelina na taśmę (kto wie czy nie siekierą). Nie dałbym więcej, niż 100 zł.
[#17] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@kujaw1, post #13

Mi wykonanie kabelka zajęło 5 minut( pięć (nie mylić z pięćdziesiąt)) działają dyskietki ndos robiłem to pierwszy raz według schematu kabelka i wcale się nie uważam za doświadczonego amigowca .

Benedykt

[#18] Re: Ile mozna dac za ta 1200?

@Benedykt Dziubałtowski, post #17

Tym nie mniej potwierdzam opinię kolegi kujaw1. Miałem ostatnio wybór pomiędzy dwoma magnetofonami szpulowymi. Jeden nie miał nab, szpul i miał urwany napinacz, drugi był kompletny i zadbany, za to 30% droższy. Wolałem doższy, choć pewnie zakup szpul, nab i dorobienie u znajomego mechanika napinacza i tak dałoby niższy łączny koszt w przypadku tańszego. Zależało mi jednak na tym, żeby sprzęt kupić i od razu się nim cieszyć. I nie zaczynać przygody na nowym, nieznanym gruncie od napraw i kombinowania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem