[#1] przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!
mam pytanie jest grom starych gierek w które bym chciał pograć jednak z powodu obecności procka 040 oraz układów AGA odmawiają posłuszeństwa. oczywiście można by wybrać opcje typu WHDLOAD jednak ja chciałbym to zrębic inaczej z tąd moje pytanie:

czy da się programowo wyłączyć kości Aga cache mode procka 040 oraz PPC wiem ,że niektóre wersje setpatcha nie za bardzo chcą działać z PPC. czy za pomocą blizkicka można zmapować każdy rom (1.3/2.05)??

Benedykt

[#2] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

M.in. MCP ma takie mozliwosci.

[#3] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

Łapiesz boot menu i możesz ustawić OCS lub ECS i wyłaczyć kesze w motoroli. Przy okazji wyłaczasz start z HD i odpalasz grć z flopa. Metoda stara jak Amiga.

Pozdrawiam
[#4] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

Kick 1.3 zmapujesz programem Relokick.
Blizkick tez sobie da rade.
[#5] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

@RadoslawF, post #3

tak robię jednak jest to średnio wygodne.

Następne pytanie czy jest jakiś bootmenager który umożliwia wystartowanie z innej partycji? ni9gdy się tym nie bawiłem na amidze znam tylko lilo i gruba z linuxa czy jest może coś takiego dla naszej kochanej ami?

Benedykt

[#6] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

Bootmaneger masz w bootmenu Amigi.
Mozesz tez skorzystac z BootCRTL, ale GUI musisz sam sobie zrobic do niego. Najlepiej na requestchoice.
[#7] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

Odpowiem ze tak - odlacz karte turbo i wloz dyskietke z kikstartem 1.3 (mam taka dyskietke) - 99% gier jest Twoja :P A te ktore nie dzialaja na A500+ to i tak nie pojda na A1200.

Ale WHDLoad i tak jest lepszy :)
[#8] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

@Andrzej Drozd, post #7

BPPC nie ma kombinacji klawiszy wyłączających kartę tak jak BlizzardIV?

[#9] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

@Korni, post #8

Ta dyskietka nie ruszy na zadnej karcie turbo. Wiec WHDload rulez, po prostu na WHDLoad dziala wszystko - A500 i A1200 w jednym :)

DODANE: A jak ktos chce, to mam w szafie A500 z kickiem 2.0. Jak ktos chce, to moge oddac. I tak jej nie uzywam i nie bede uzywal. Wymienic tylko trzeba ten kick na 1.3.

Ostatnia modyfikacja: 26.01.07 11:12
[#10] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

@Andrzej Drozd, post #9

zamawiam tę Amigę mam taki kick w domu mam dwie a 1200 i jedna a 600 ale piecęty nie mam . Andrzeju kiedy i gdzie mogę do Ciebie podjechać ze stosownymi napojami ???

Benedykt

[#11] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

@Benedykt Dziubałtowski, post #10

W jakis łikend. Albo pracuje albo mam proby i na nic czasu. Najlepiej w niedziele :)

PS. A500 jest bez osprzetu. Bedziesz musial dokupic zasilacz, joysticki itp.
[#12] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

@Andrzej Drozd, post #11

to mam,. Ile powinny ważyć napoje chłodzące??? Tyle samo co ta a 500??? możesz podać jej wagę??

Benedykt

[#13] Re: przerobienie amigi 1200 na amige 500 LOL!!

@Andrzej Drozd, post #7

Andrzej Drozd napisał(a):

> Odpowiem ze tak - odlacz karte turbo i wloz dyskietke z
> kikstartem 1.3 (mam taka dyskietke) - 99% gier jest Twoja :P
Nie bedzie tak w przypadku gier, które były pisane w ten sposób, że odwołują się do fizycznych adresów sprzętowych. Np. takie Millennium 2.2 czy Deuteros za chińskiego boga nie pójdą na nawet BARDZO zdegradowanej A1200.
> Ale WHDLoad i tak jest lepszy :)
100% racji
:P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem