kategoria: A1200
[#1] A1200 Rev 2B - złącze myszy.
Taka sytuacja...
Mam płytę rev. 2B chciałem zapakować do długo oczekiwanej obudowy z Kickstartera, okazało się że brakowało dokładki z portem myszy. Port myszy jest (dzięki Mariodj), okazało się że nie mam jak podłączyć bo gdzieś, kiedyś, ktoś wylutował oryginalne złącze (IDC 10 kątowe żeńskie) w jego miejsce wlutowując to co widać na zdjęciach.

Czy ktoś wie gdzie można takie złącze zdobyć, może ktoś ma wylutowane z padniętej płyty i byłby chętny sprzedać. Zawsze mogę pociągnąć tasiemkę z DB-9, ale nie o to chodzi. Jakby ktoś miał i był na zbliżającym się DC chętnie bym dobił targu.
[#2] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@codi, post #1

Chyba mam takie zlacze. Dziś poszukam. Oddam za free. Pokryjesz koszty wysyłki.
[#3] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@JacK_Swidnik, post #2

O, super! Byłoby fajnie doprowadzić ją do stanu fabrycznego.
[#4] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@codi, post #1

Oryginalne złącze jest "męskie" tylko nie kątowe.
Nie mieści się w nowej obudowie tasiemką do myszy ?
[#5] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@Norbert, post #4

Oryginalne złącze jest "męskie" tylko nie kątowe.
Tak jest w płytach 1D4. W 2B jest żeńskie złącze kątowe.
[#6] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@Krashan, post #5

Masz racje. Źle popatrzyłem. Sugerowałem się moją a1200.
Ciekawi mnie jak w takim przypadku do obudowy z kickstartera będzie się trzymać złącze myszy z ver. 1d4?
Na załączonym zdjęciu nie ma gdzie przymocować złącza.
No tak, brak blachy( ekranu )

Ostatnia aktualizacja: 01.06.2017 09:41:35 przez Norbert
[#7] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@Norbert, post #6

No tak, brak blachy( ekranu )

Zapewne oryginalnego ekranu dolnego który też trzeba przełożyć razem z płytą A1200. Tak jak to jest w starych obudowach.
[#8] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@Norbert, post #6

To kolejny problem, płyta lata bez założonego ekranu. W wolnej chwili planuję zrobić projekt nakładek na porty, które w miarę dokładnie wypełnią przestrzeń pomiędzy portem a obudową. Zlecę druk 3D białym filamentem - powinno działać.
[#9] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@codi, post #8

przeszukałem dziś wszytkie swoje pudełka i nie mam, może już wyrzuciłem,
jak znajdę to napiszę
[#10] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@JacK_Swidnik, post #9

Trudno się mówi, na razie najwyżej złoże na tasiemce. Będę cierpliwie czekał na informacje.
[#11] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@JacK_Swidnik, post #9

@JacK_Swidnik na ostatnim AP wspominałeś że znalazłeś takowe złącze. Przez PM nie mogę się do Ciebie dobić.
[#12] Re: A1200 Rev 2B - złącze myszy.

@codi, post #11

Hmm. A nie wiem czemu
Napisz ponownie. Ostatnio wiele osob mi pisze
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem