[#1] 2 MB Chip na płycie 6a
Mam pytanie do znawców tematu. Czy posiadając rozszerzenie pamięci 2 MB (takie z podstawką pod GAREGO) możliwe jest uzyskanie 2 MB Chip wymieniając tylko FatAgnusa na wersję 8372B czy to nie takie proste??
[#2] Re: 2 MB Chip na płycie 6a

@nostrum666, post #1

Zwykle rozszerzenia z podstawami nie działają na A500+, czyli jak zmodyfikujesz płytę, żeby miała Agnusa *B, to rozszerzenie przestanie działać.
Aczkolwiek możliwe, że coś mi umyka w tej układance i się mylę.

Ostatnia aktualizacja: 04.06.2017 18:15:09 przez perinoid
[#3] Re: 2 MB Chip na płycie 6a

@perinoid, post #2

Z tym że mi chodzi o zwykłą A500 z płytą 6a a nie A500+
[#4] Re: 2 MB Chip na płycie 6a

@nostrum666, post #3

Tak, ale tu chodzi właśnie o tego Agnusa.
[#5] Re: 2 MB Chip na płycie 6a

@perinoid, post #4

Czyli rozumiem że Agnus 8372B nie lubi rozszerzenia 2 MB, tak? Czy bardziej chodzi o odpowiednie ustawienie zworek na płycie głównej aby uzyskać 2 MB Chip a co za tym idzie AMIGA przestaje widzieć rozszerzenie pod klapką...

Ostatnia aktualizacja: 04.06.2017 18:21:54 przez nostrum666
[#6] Re: 2 MB Chip na płycie 6a

@nostrum666, post #5

Z tego co wiem to o to właśnie chodzi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem