[#1] tosterless
Witam.udało mi się zainstalować poprawnie oprgramowanie do Video Toastera ze strony Discreetfx.Niestety Lightwave uruchamia się lecz zamyka informując o braku plików config.Czy udłało się Wam tego dokonać?ptogram tosterless leży od kilku miesięcy na aminecie.

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2017 14:31:44 przez simka113
[#2] Re: tosterless

@simka113, post #1

Tak, LW działał tylko też tam miałem jakieś komplikacje testowałem na UAE, i Amiga ECS/AGA.

Ogólnie to zainstalowałem stwierdziłem że nie wiem jak przerobić plik Video do formatu Tostera,poklikałem trochę i tyle.

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2017 15:03:29 przez TechNineWonder
[#3] Re: tosterless

@simka113, post #1

Odpalałem to jakieś dwa miesiące temu, działa bez większych problemów, sprawdzałem animowane przejścia i tego typu efekty i chodzą płynnie. Co jest bardzo ciekawe, bo zadaje kłam ludziom którzy od jakiegoś czasu wypisują, że Amiga była tylko przystawką do VideoToastera. Okazuje się to zupełną bzdurą, bo jak widać wystarczy przestawić jeden przełącznik w kodzie i niemal wszystko działa bez VT, widać że większość rzeczy jest obliczana na żywo przez Amigę.

With an option (TOASTERLESS) recently discovered in the switcher source code,
it is possible to compile the switcher binary, so it does work without
the VideoToaster hardware.

Z tego co pamiętam to jedyny problem z tym hackiem był taki, że trzeba było odświeżać ekran poprzez klawisz HELP:

- Once started push HELP key twice, to reset the screen.

http://aminet.net/package/gfx/edit/VT42-Toasterless-0.1.lha
[#4] Re: tosterless

@jubi, post #3

niemal wszystko działa bez VT

oprócz 4 źródeł video, ale to już faktycznie drobiazg.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem