[#1] Skórka OS 1.3 dla OS 2.X
Cześć!

Od paru dni bawię się 500tką, która za pośrednictwem Savyna68k ma kontroler IDE. Docelowo ma być to sprzęt do mniej wymagających gier WHDLoad (mam 1mb chip na płycie rev 6A) - szybko uruchamiający się (w miarę możliwości) i bez nadmiaru bajerów w postaci niepotrzebnych programów, pasków, przerobionych menu...bo i tak nigdy z tego nie korzystam ;)

Postawiłem sobie na karcie CF WB 2.1, ale...nigdy nie przepadałem za tymi szarościami. Czy istnieją może jakieś skórki/programy, które w szybki i prosty sposób potrafią wystylizować WB 2.1 na wygląd OS 1.3?

(Chodzi mi kolory, ikony, kształty okien, czcionki itd)

Wiem, że ClassicWB ma taki bajer, ale trochę szkoda mi pamięci by instalować tą cegłę...i potem czekać wieki na wstanie systemu ;)

Z góry dziękuję!
[#2] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@Jedras, post #1

Co jest złego w ClassicWB? Wyłączasz niepotrzebne rzeczy
i system zajmuje raptem pół mega po załadowaniu.
[#3] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@Jedras, post #1

Ja też kiedyś szukałem jak z OS 2.1 zrobić wygląd 1.3. Niestety bez sukcesu. Mnie też podoba się ten "brzydki" OS 1.3. Może jednak wie ktoś coś?

Pozdrawiam,

Azz
[#4] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@Azzorek, post #3

Jest łatka na Aminecie ale nie pamiętam nazwy. Poza tym i tak działała koślawo.
[#5] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@_arti, post #4

Jak przeczytałem odpowiedź to usłyszałem "i nie prawda że dach przeciekał, szczególnie że prawie w ogóle nie padało"

Prosimy o przypomnienie sobie nazwy szeroki uśmiech
[#6] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@sid777, post #5

Nie przypomnę sobie, dodatkowo wydaje mi się, że ta nazwa była dość "typowa" - coś w stylu "windows" albo "borders" więc ciężko będzie to znaleźć. Poszukaj na dyskach Freda, gdzieś niedaleko premiery Kicka 2.x.
[#7] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@Azzorek, post #3

Przecież kolory można ustawić, a domyślne ikonki i fonta przegrać.

Trudniej wygląd ramek w okienkach zmienić. Ja do tego używałem Sysihack, ale po to by wyglądały nowocześniej niż w 3.0 a nie starzej.

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2017 18:06:15 przez ZbyniuR
[#8] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@ZbyniuR, post #7

Właśnie głównie o te ramki chodzi
[#9] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@_arti, post #8

Tak jest na Aminecie patch zmieniający requestery na te z 1.3.. ostatnio przez przypadek widziałem.. ale poszukać musicie sami
[#10] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@Azzorek, post #3

Przyznam że kolory z WB 1.3 na WB 2.1 wyglądają nawet dobrze, ale na archaiczne okienka nie dałbym się namówić.

[#11] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@ZbyniuR, post #10

Brrrr, ta czarna belka pod OS2.x
[#12] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@ZbyniuR, post #10

Podoba mi się!

Tak po za tematem, to widziałem kiedyś bardzo ładnego wb2.0 z ciemno różowym głównym motywem. Do czarnej belki bardzo pasował ;)

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2017 08:03:29 przez Jield
[#13] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@Jield, post #12

Pewnie ten od Cammy, tylko tu nie ma czarnej belki
PS: cały czas ją męczę, żeby udostępniła ten swój zestaw ikonek ale się wstydzi...

[#14] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@_arti, post #13

Ikona katalogów masakra, ale czcionka super :)
[#15] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@_arti, post #13

O Dzizas
[#16] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@_arti, post #13

Screen zniknął ? Bo nie widzę coś
[#17] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@Hellena, post #16

Tak daje po oczach że pewnie z automatu Ci się przymknely
[#18] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@mikecios, post #17

Nie noo poważnie widzicie ? Chyba że link do obrazka jest na jakiegoś fb czy coś innego społecznościowego to pewno blokada działa.
[#19] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@Hellena, post #18

http://www.amiga-look.org/sites/default/files/68/CuteWBHotPink.png
[#20] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@agrajek, post #19

Dzięki za linka Jest jak sądziłem, firewall blokuje nawet tą stronkę wariat?
[#21] Re: Skórka OS 1.3 dla OS 2.X

@_arti, post #13

No nie, zdecydowanie nie to. Kolory były standardowe, tylko niebieski zamieniony na ciemny różowy :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem