kategoria: Sprzęt
[#1] Gadzety Electronica4u.com
Chodzi mi głównie o adapter klawiatury USB do Amigi 600.

Głównie chodzi mi oto że adapter nie obsługuje kilku wciśniętych przycisków na raz, czyli po prostu nie da się strzelać i iść np:.

Po prostu nie da się grać na klawiaturze:) Właśnie testowałem na Metal Slug i nie da się.

Jak by był na Forum jakiś ich przedstawiciel i to przeczytał i zrobił update to by było fajnie.

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2017 17:54:40 przez TechNineWonder
[#2] Re: Gadzety Electronica4u.com

@TechNineWonder, post #1

Wątpię aby coś tak ważnego wymagało tylko jakiegoś update.
Ja bym się wściekł, ale tak to jest jak się klasykiem próbuje gonić peceta
[#3] Re: Gadzety Electronica4u.com

@agrajek, post #2

No nie właśnie bo SUM to chyba obsługuje. Tak to jest jak się nie ma pojęcia o czym się piszę ale się pisze.

Lecz u Nowych Grzybiarzy tzn. userów Nowych Grzybów czytać [NG] to normalne

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2017 18:21:38 przez TechNineWonder
[#4] Re: Gadzety Electronica4u.com

@TechNineWonder, post #3

Pamiętam interfejsy do A1200 co nie pozwalały na to samo na co twój nie pozwala.
Ja na szczęście miałem interfejs GIFtu który obsługiwał to co ty byś chciał żeby twój obsługiwał

No ale sam popatrz - na amigowej możesz grać normalnie a na usb już nie. Tak to jest jak się klasykiem goni peceta
[#5] Re: Gadzety Electronica4u.com

@agrajek, post #4

Właśnie mam taki stary interfejs da A1200 który nie obsługuje 2 klawiszy na raz, a mimo to swego czasu przeszedłem całego Quaka.
[#6] Re: Gadzety Electronica4u.com

@TechNineWonder, post #3

No nie właśnie bo SUM to chyba obsługuje

No raczej nie. Mam SUMa i nie obsługuje dwóch wciśniętych klawiszy. Po wciśnięciu dwóch kursorów jeden z nich się blokuje i nawet po zwolnieniu klawisza postać dalej idzie sama. Testowane na kilku grach.
Dzięki za Twój post bo właśnie wyleczyłeś mnie z kupienia tego adaptera od electronica4u.com.
Pisałem już kilkakrotnie do twórcy Suma o poprawienie softu ale póki co cisza. Widać jest zajęty innymi projektami (Wicher500) a SUMy już nasyciły rynek i można olać klientów więc trudno... taki los amigowca. Chyba sprzedam tego Suma. Szkoda tylko obudowy bo wyciąłem otwór pod USB specjalnego kupienia klawiatury Apple z którą to niby działał bez problemu nie wspomnę
[#7] Re: Gadzety Electronica4u.com

@Jacenty, post #6

To żeś mnie zasmucił nie... aja już pocisłem agrajek że nie wie co pisze ale i tak jest Grzybiarzok, racja
[#8] Re: Gadzety Electronica4u.com

@Jacenty, post #6

Co do olewania, to staram się tego nie robić - przynajmniej z premedytacją.
Czasem mogę odpisać z opóźnieniem ale to tylko z powodu natłoku różnych spraw i braku czasu. Jeśli wolno spytać kiedy do mnie pisałeś?
Teraz co do samego softu dla Suma, to cały czas się rozwija (teraz trochę wolniej) ale się rozwija. Sama funkcja obsługi wciśniętych dwóch klawiszy nie działa jeszcze na wszystkich klawiaturach, a to z tego powodu, że sposób w jaki trzeba przesyłać wciśnięcie klawiszy w Amidze w połączeniu z tym jak to obsługuje wbudowany stos USB w mikrokontrolerze przysparza problemów. Do tego dochodzi jeszcze to w jaki sposób producent zaimplementował obsługę protokołu HID w swojej klawiaturze. Niestety Apple też nie jest konsekwentne w tym i w różnych modelach mają to różnie zrobione.
Jak widać moja konkurencja także ma z tym problem jak i konkurencyjny stos USB dla konkurencyjnych mikrokontrolerów.

Na zakończenie powtórzę soft dla interfejsów Sum jest rozwijany nadal, są prowadzone beta testy nowych wersji wsadów oraz nowych funkcji. Do tego dochodzą także inne projekty nad którymi pracuję.

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2017 12:13:33 przez spidi
[#9] Re: Gadzety Electronica4u.com

@spidi, post #8

Nie przejmuj się wszystkiemu winna jest Amiga.
[#10] Re: Gadzety Electronica4u.com

@KM, post #9

Nie przejmuj się wszystkiemu winna jest Amiga.

Wiem o tym, gdyby jej nie było, to ilu problemów człowiek by się pozbył
[#11] Re: Gadzety Electronica4u.com

@spidi, post #8

To ja też dołączam do grona zasmuconych, ponieważ chciałem kupić kontrolery do A600 i A1200, a obsługa wciśniętych na raz dwóch klawiszy jest dla mnie bezdyskusyjna.
Spidi, czy masz pewną informację, które klawiatury działają w 100% zgodnie z amigową? Ale tak, żeby się człowiek później nie frustrował
[#12] Re: Gadzety Electronica4u.com

@Umpal, post #11

Sam używam klawiatury bezprzewodowej Logitecha K230. Jeśli chodzi o polecanie, to nie polecę żadnej. Powód jest jeden, mianowicie producenci dają różne odbiorniki bezprzewodowe do tego samego modelu sprzętu na przestrzeni czasu kiedy jest produkowany. Zmiany takie są wprowadzane także w sprzętach na kablu, chociaż w nich producenci jakby mniej zmian wprowadzali.
Takie doświadczenia od czasu kiedy istnieje Rysiek oraz Sum.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem