[#1] cedekowy problem....
Tym razem podlączylem Mitsumi do a1200 030/29,8mb ram...(os3.0,ks3.0,AsimCDFS)No i kicha!Dioda HDD i Power świecą się non-stop zero warkotu nawet rom się nie laduje...Wnerwilem się podlączylem od PC DVD-ROM firmy LG.Dziala!Wprawdzie w czasie ladowania os-a tez się swieci ale zaraz przestaje!
Mitsumika podlączylem do pc...efekt tym razem nie wykryl mi nagrywarki LG DVD(mam 2 napędy w pc).Zaraz po zaladowaniu XP (na Viscie nie próbowalem) pojawiają się:Znaleziono nowy sprzęt....[jakieś liczby znaczki i krzaczki] potem:Znaleziono CD-rom...wkladam plytkę(zwyklą) i...nic kicha...

Mam podejrzenia że stary mitsumi (Listopad 1996) już siada.

Taka ciekawostka...O dziwo DVD podlączone do Ami odtworzylo mi krązek DVD (taki z danymi pod ręką mialem NFS Carbon) :(

[#2] Re: cedekowy problem....

@pwe, post #1

A zworki dobrze ustawiles?

[#3] Re: cedekowy problem....

@pwe, post #1

Wyzuc grata i po problemie... ;) - a tak na serio to raczej swoje latka zrobily. Zuzyl sie najprawdopodobniej. Moja nagrywarka sp. RICOHa pewnego pieknego dnia zaczela mi wieszac Amige i tyle... .

[#4] Re: cedekowy problem....

@pwe, post #1

To może być Mitsumi standardu Mitsumi, nie ATAPI. W dawnych czasach, kiedy napędy CD dopiero wchodziły na rynek komputerów domowych, istniały takie wynalazki. Standard Mitsumi na Amidze pozwala obsłużyć kontroler Tandem (była wersja PCIMCIA i ZorroII). Do peceta podłączało się to przez stosowne złącze na karcie muzycznej, albo przez dedykowany kontroler. Ze zwykłym IDE nie zadziała, chociaż wtyk pasuje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem