[#1] A2000/Gotek/HardDrive/ Przegrywanie danych?
Witam, mam problem z przegrywaniem danych na dysk w amidze, chwilowo nie mam innej możliwości jak tworzyć ADF i montować je na gotku a potem zgrywać na Amige. Więc pomyślałem, że najlepiej stworzyć własny ADF i dodać tam potrzebne mi pliki. Chciałem to robić ADF opusem ale wyskakują jakieś błędy. Więc ściągnąłem ADFViewer dzięki któremu widzę na PC adf jako foldery, stworzyłem więc taki folder, dodałem pliki i wrzuciłem na gotka, niestety w gotku w selektorze nie mogę zamontować takiego adf, bo mimo rozszerzenia .adf i tak widzi to jako folder. No ale nic, miałem na pendrive który był w zestawie z gotkiem taki cuś jak EMPTY.ADF więc tam dodałem te pliki, i takiego adf moge zamontowac i odtworzyc pod workbenchem. Tylko, że i tak nie widać tam wszystkich plików. Mianowicie tak to wygląda:
Pod Windowsem:

Pod Workbenchem:

No i teraz mam pytanko, jak to wykombinować, żeby zgrywać sobie programy, WHD, gry i inne?
[#2] Re: A2000/Gotek/HardDrive/ Przegrywanie danych?

@dzasta0071, post #1

Generalnie taka metoda jest o tyle upierdliwa, że w większości z opisanych przez ciebie zastosowań potrzebne będzie dzielenie pliku na kawałki i po przegraniu na dysk ponowne jego połączenie.

A pliki zobaczysz jak skarzesz WB pokazywać wszystkie pliki. Domyślnie nie pokazuje on tych, dla których nie ma odpowiadających ich plików *.info.
[#3] Re: A2000/Gotek/HardDrive/ Przegrywanie danych?

@dzasta0071, post #1

Whdload wymaga min. kick2.x, a u ciebie widzę kick1.3
Jest np.mozliwosc odczytywanie z gotka z hxc plików z pendrive bezpośrednio z niego ( nie przez .adf), ale to też wymaga min. kick2.x

Używaj Filemastera do przenoszenia plików. Będziesz wtedy widział je wszystkie, a nie tylko te które mają ikony
[#4] Re: A2000/Gotek/HardDrive/ Przegrywanie danych?

@dzasta0071, post #1

generalnie na pc najlepiej użyć totalcommandera z wtyczką AmigaDX - nie mam żadnych problemów z tym :) pod tc otwierasz adfa jak zwykłe archiwum i robisz co chcesz :) poza tym pod wb na amidze też potrzebujesz jakiegoś filemanagera by zobaczyć pliki nie mające ikonek

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2017 18:29:26 przez sunater
[#5] Re: A2000/Gotek/HardDrive/ Przegrywanie danych?

@sunater, post #4

Miałem właśnie pisać, że świetnie sprawdza się wtyczka do Total Commandera. Sam w ten sposób przenoszę na szybko mniejsze pliki i w tym celu utworzyłem dyskietkę o nazwie swap.adf (nazwa oczywiście nieistotna, jest po prostu na skojarzenie).
A wygląda to np. tak:

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2017 18:41:49 przez Umpal
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem