[#1] A1200+PCMCIA+CF pomocy!!
Mam 1200 gołą K3.0, chcialem miec mozliwosc przenoszenia danych (adf. itp) z PC na Amisie, wiec kupiłem CompactFlash(Hyperstone 8-bit,16-bit) i karteCF EMTEC 256MB 52x.
Zainstalowalem (chyba dobrze FAT95, i pakiet CFD) i tu zaczely sie szopki. nic sie nie pojawilo (nowy naped.) jak montuje cf0: to krzyczy ze zainstalowane ale jak uruchamiam Tools/PrepCard
to rozpoznaje ze mam wlozona karte (Hyperstone, Model 1) ale jak zatwierdzam czy to jako Ram czy dysk to krzyczy ze "Card is Write-protect" plis o co chodzi? probowalem roznych metod i nic.
Formatowalem na laptopie PC nawet zestawik CF jako FAT (i nic) jako FAT32 (i nic) pod XP. nie mam juz pomyslów. moze chodzi ze trzeba sformatowac fatem95? na PC? ale jak jak mam XP. pomocy
[#2] Re: A1200+PCMCIA+CF pomocy!!

@FremenPL, post #1

FremenPL napisał(a):

> Mam 1200 gołą K3.0, chcialem miec mozliwosc przenoszenia danych
> (adf. itp) z PC na Amisie, wiec kupiłem CompactFlash(Hyperstone
> 8-bit,16-bit) i karteCF EMTEC 256MB 52x.
> Zainstalowalem (chyba dobrze FAT95, i pakiet CFD) i tu zaczely
> sie szopki.

My tez nie wiemy czy dobrze zainstalowales.
Napisz gdzie przegrales pliki z pakietu FAT95 i CFD.
[#3] Re: A1200+PCMCIA+CF pomocy!!

@Norbert, post #2

pliki CFD z odpowiednich katalogow przegralem HD: do odpowiednich katalogow i a fat95 zainstalowalem ale recznie na wszelki wypadek przenioslem z l: do hd: plik fat95
[#4] Re: A1200+PCMCIA+CF pomocy!!

@FremenPL, post #3

i jeszczo jedna ciekawostka jak chce uruchomic cfddebugg to wyskakuje mi komunikat.. compactflash.device is not activ......
[#5] Re: A1200+PCMCIA+CF pomocy!!

@FremenPL, post #1

Sprawdź na karcie czy nie masz źle przełączonego pstryczka informującego o zakazie zapisu w pamięci CF.

[#6] Re: A1200+PCMCIA+CF pomocy!!

@Lord_10up, post #5

nie ma czegos takiego jak "pstryczek" CF i adapter dziala normalnie pod XP na PC... zapisuje formatuje itd a ana A1200 krzyczy ze nie mozna.. nie wiem co jest grane..zastanawiam sie czy przez to ze rozpakowalem pliki na PC (CFD i FAT95) cos sie powalilo ..bo potem musialem poprawiac nazwy..na A1200 bo obcinalo mi przy zgrywaniu z PC..? sam juz nie wiem
[#7] Re: A1200+PCMCIA+CF pomocy!!

@FremenPL, post #6

Zobacz czy nie pomyliłes przy poprawianiu nazw i czy zachowałeś wielkość liter w nazwach. To jest ważne.
Jak mountujesz CDF?
Co pokazuje SnoopDos w czasie mountowanie urzadzenia?
[#8] Re: A1200+PCMCIA+CF pomocy!!

@FremenPL, post #6

dzieki!!!!!!!!!!!!!
Juz dziala musialem rozpakowac orginalne lha na A1200 i poszlo!!!!!!!!!!!!
[#9] Re: A1200+PCMCIA+CF pomocy!!

@FremenPL, post #8

Ja mam A600 i kupiłem PCMCIA+CF w takim samym celu aby wymieniac dane z Amigi na PC i odwrotnie i używac CF jako dysku twardego.
Niestedy mam zbyt małą wiedzę o Amidze i na razie nie potrafię uruchomić tego na mojej A600.

Czy ktoś mógł by mi dokładnie wytłumaczyć jak to zrobić? Będę bardzo bardzo wdzięczny

Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem