[#1] Yam a sprawa polska
Stary YAM konwerterował polskie literki (teksty) w locie tam i z powrotem, nowy korzysta z biblioteki codesets.library.
Albo mam cos zle ustawione albo inny diabełek siedzi w problemie, wszyscy moi znajomi narzekaja na wysylane listy obojętnie czy mam ustawione AmigaPL czy też ISO.
Key mam AmigaPL i tak pozostanie

JanekB A1200 40/49 80G OS3.1 mediator Voodo3 itd

[#2] Re: Yam a sprawa polska

@janekb, post #1

a u mnie działa
[#3] Re: Yam a sprawa polska

@janekb, post #1

Miałem tio sam problem kiedy przesiadałem sięz klasyka (AmigaPL) na Pegaza (ISO). Plik konfiguracji trzeba ręcznie wyedytować i tam zmienić domyślne kodowanie (chyba, że nowy YAM ma już opcje wyboru "z palca", cholender, nie pamiętam)...
[#4] Re: Yam a sprawa polska

@quantor, post #3

No własnie jest tak, że plik konfiguracyjny juz nie posiada czegos takiego jak TRANSLATIONIN i OUT.
Dopisanie reczne nic nie daje, bo zamkniecie YAM-a kasuje te wpisy
mam key amigapl i nie zamierzam przechodzic tylko z powodu YAM-a na iso
POMOCY !!!

[#5] rtf change log.

@janekb, post #4

rtf change log.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem