[#1] mediator
witam

Mam problem, nie potrafie zainstalowac mediatora (chodzi o software)-pisze ze brakuje jakiejs aktualnej biblioteki. czy ktos moglby mi zainstalowac to u siebie na swoim sporzecie (amiga 1200+mediator)-wysłał bym mój dysk twardy - zapłace za tą operacje.

pozdrawiam
LTD

[#2] Re: mediator

@ltd, post #1

może wczesniej napisz gdzie mieszkasz, jak ktoś mieszka tam gdzie ty i ma medka to bedzie prościej

[#3] Re: mediator

@rzookol, post #2

witam

raczej nie, mieszkam 50 km od bydgoszczy...dysk można pocztą wysłać tyle, ewentualnie jesli bylby ktos z bydgoszczy lub okolic...

[#4] Re: mediator

@ltd, post #1

Napisz dokładnie której biblioteki brakuje, instalator powinien taką informację podać. Wtedy będzie dużo łatwiej.

[#5] Re: mediator

@elt, post #4

witam

ale dziwne to jest czemu brakuje biblioteki skoro z oryginalnej płyty instalowałem...

[#6] Re: mediator

@ltd, post #5

Oj nie dziwne. Niektóre biblioteki są "komercyjne" i na płycie nie można ich bez wniesienia opłaty umieścić. Takie rzeczy zdarzają się często.

[#7] Re: mediator

@elt, post #6

ahha...no dobrze,to zobacze pozniej o jaka to biblioteke chodzilo i napisze.dzieki za pomoc

[#8] Re: mediator

@elt, post #6

Wyjsciem z sytuacji jest wrzucenie na dysk skonfigurowanego systemu,
np. ClassicWB (http://classivwb.abime.net) ktory
zapewnia wiekszosc niezbednych bibliotek,
zainstalowanie na to Picasso96 z aminetu.
Ja tak zrobilem (inaczej nie probowalem).
Co prawda glowna instalka z Mediator MMCD nie
poszla, ale poszegolne z podkatalogow juz spelnily
swoje zadanie. (mediator system files, gfx&net itp.)
[#9] Re: mediator

@zyga64, post #8

to teraz sie kolejny problem pojawi....bo internet tylko pod PC mam...i jak przerzucic to z internetu do amigi?

[#10] Re: mediator

@ltd, post #9

Podepnij amigowy dysk do PC. UAE go zobaczy.
Opis masz tu: http://valwit.net/uaehd.html
Ja podłączam przez interfejs USB/IDE podczas pracy kompa :)
Działa bardzo fajnie...
[#11] Re: mediator

@zyga64, post #10

dziekuje...to jeszcze jedno pytanko...bo widze ze uprzejmy i zyczliwy czlowiek z Ciebie.wiec...co to jest dokladnie to picasso96?i skad to pobrac?
i czy bezposrednio na dysk amigowy zapisywac?

[#12] Re: mediator

@ltd, post #11

Wprawdzie to nie do mnie, ale odpowiem:) Picasso96 to system obsługi kart graficznych. Na Amidze rywalizowały ze sobą 2: Picasso96 i Cybergraphics. Pierwszy był wykorzystywany w kartach serii Picasso, a drugi w kartach Cybervision. Poza tym, Picasso był częścią systemuu obsługi kart graficznych w Mediatorach, a Cybergraphics jest częścią MorphOS-a. Picasso mozna ściągnąć z Aminetu, albo ze strony autorów.

[#13] Re: mediator

@OSH, post #12

A najbardziej odpowiednia wersja (p96) do medka byla na plytce z os3.9 - bo to akurat ma znaczenie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem