[#1] Co to takiego?
Witam wszystkich. Czy ktoś mi podpowie co to takiego? Znalazłem w pudle od mojej A500, które leżało sobie w szafie i nie mogę sobie jakoś przypomnieć co to i do czego służyło. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek tego używał pasuje do portu równoległego w mojej A500. Zdjęcia tutaj: link
Z góry dzięki za pomoc
[#2] Re: Co to takiego?

@barf31, post #1

Strzelam że to prymitywny rozdzielacz mysz/joystick.
[#3] Re: Co to takiego?

@barf31, post #1

mnie to wygląda na adapter do myszki szeregowej
[#4] Re: Co to takiego?

@barf31, post #1

Stawiam na odpowiedz [2]
[#5] Re: Co to takiego?

@barf31, post #1

rozgaleznik portu mysz/joystick tak bys mogl podpiac pod pierwszy port myszke i joystick i nie musial pozniej przepinac. nie ma przejsciowki wiec moze to (ktos moze potwierdzi patrzac na uklad) nawet lepsza wersja, gdzie przycisk myszy/fire w joyu przelacza urzadzenia :) (dwa na raz raczej nie maja prawa zadzialac)
[#6] Re: Co to takiego?

@juen, post #5

Dzięki wszystkim za pomoc. Sprawdziłem jest tak jak jak napisał juen. Nie wpadłem na pomysł, że to może działać w tę stronę.
[#7] Re: Co to takiego?

@juen, post #5

oczywiscie zamiast przejsciowki mialo byc napisane "przelacznika" :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem