[#1] dPaint - zapamietanie trybu w jakim ma sie otwierac
Czesc

kupilem pPainta niedawno ale mam z nim problemy same:
-czesto klikanie na kolorach zmienia kolor graficznie na palecie a nie zmienia koloru rysowania
-wypelnianie kolorem odbywa sie poprzez klikniecie jeden pixel wyzej niz ten co sie chce zakolorowac
- i nne - nie pamietam

znalazlem wiec dPainta i tu mam pytanie. Za kazdym razem przy uruchamianiu pokazuje sie okno z wyborem ekranu, glebi, overskanu itd - jak to pominac ? znaczy jak zrobic by to zapamietal?
W tooltype nie bardzo widze takie ustawienia, a wsamym programie wybranie SAVE (w ustawieniach) nie zapamietuje ekranu i ciagle mam to okno wybory przy uruchamianiu.
[#2] Re: dPaint - zapamietanie trybu w jakim ma sie otwierac

@peceha, post #1

Nie wiem na czym używasz, ale może TVPaint będzie lepszy, a darmowy 3.96 chyba ostatnia wersja i działa na nowszych sprzętach z kartami graficznymi, PPC.
[#3] Re: dPaint - zapamietanie trybu w jakim ma sie otwierac

@KM, post #2

ok, dzieki, sprawdze tvPaint
[#4] Re: dPaint - zapamietanie trybu w jakim ma sie otwierac

@peceha, post #1

Chyba jedynym sposobem by to zrobić to włączyć program, ustawić odpowiednie parametry ekranu, a następnie zapisać czysty obrazek na dysku z ikoną.

Teraz, jeśli chcesz uruchomić program na danych ustawieniach po prostu robisz dwuklik na tak utworzonej ikonce. DPaint uruchomi się przyjmując zapisane w obrazku ustawienia.

Uwaga: Pamiętaj by zrobić przypis DPaint w user-startup!

P.S. Zresztą to jest dobry przykład jak DPaint jest fantastycznie zintegrowany z systemem Amiga OS. Wybór trybu ekranu powinien być zawsze dostępny gdy tworzysz nowy obrazek. Zaś gotowy tryb ekranu powinien się ładować zawsze, gdy kontynuujesz pracę nad rozpoczętym obrazkiem. szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 24.07.2017 22:39:38 przez Hexmage960
[#5] Re: dPaint - zapamietanie trybu w jakim ma sie otwierac

@Hexmage960, post #4

To jest bardzo dobry pomysl - dzieki.
I wcale mi nie przeszkadza, ze jakis tam obrazek sie wladuje na starcie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem