[#1] Obrabianie wielu obrazkow ("batch convert")
Czesc,

tak mi sie wydaje, ze dawno temu uzywalem do tego adPro ale nie jestem sam pewien. O co mi chodzi:
-mam powiedzmy 100 obrazkow, 320x256 i w 256 kolorach
-mam wlasna palete 16 kolorow
-chce by kazdy obrazek zostal:
-> przekonwertowany do tej palety 16to kolorowej
-> by kolory w palecie nie zamienialy miejsc
-> by podczas konwersji nalozyc jakis efekt typu "dithering"

widze , ze moglbym to wszystko zrobic w adPro ale nie widze nigdzie opcji "BATCH CONVERT"

Dzieki.
[#2] Re: Obrabianie wielu obrazkow ("batch convert")

@peceha, post #1

A to nie był ImageFX, a konkretnie - AutoFX? ImageFX potrafi zrenderować obrazek do konkretnej palety.
[#3] Re: Obrabianie wielu obrazkow ("batch convert")

@recedent, post #2

hmm. no to teraz mi dales do myslenia...
od godziny siedze przy adPro - wszystko to wyglada bardzo znajomo, udalo mi sie zablokowac wyjsciowa rozdzielczosc (320x256), udalo mi sie wgrac i zablokowac moja palete 16 kolorow oraz ustawic dithering

Zaladowalem kilka pojedynczych obrazkow i bez zmiany niczego dalem SAVE - w wyniku otrzymalem wszystkie te obrazki w tej samej palecie i rozdzialce.
Mysle ze do "batch convert-u" pisalem cos w arexx-ie dla adPro.

Chyba sprawdze ten ImageFX....

Dzieki
[#4] Re: Obrabianie wielu obrazkow ("batch convert")

@peceha, post #3

Cale szcescie nie musialem szukac i instalowac imageFX.
Na aminecie znalazlem skrypt do adPro , ktory wlasnie robi "batch convert" wg ustawien programu - wiec tylko trzeba sobie wszystko poustawiac jak sie chce i nastepnie kliknac na skrypt.

Dzieki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem