[#1] Monitory łapiące PAL
Zakładam nowy temat, uprasza się o zamieszczanie samych nazw, zdjęć video. W celu opisywania wrażeń odsyłam do istniejących tematów. Kilko słowny opis jest dopuszczalny

Fujitsu B23T-6 LED Data Sheet

Jak widzimy input lag jest znikomy, wrażenie użytkowania nawet spoko. DBLPAL słabo, Lanced dość migoczę. Tryby low high i super wyświetla poprawnie.

Eizo FlexScan L557 Pal obcięty BDLPAL w miarę po korekcie rozmiaru rozdzielczości. WB używalny. W hig-res i DBLPAL. Multiscan też spoko.

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2017 21:22:18 przez TechNineWonder
[#2] Re: Monitory łapiące PAL

@TechNineWonder, post #1

A ja się pytam, czemu jest nowy temat, skoro było to wałkowane x razy?
Ja rozumiem, trzeba się wykazać (), ale czym się ten wątek różni od tego wątku?
[#3] Re: Monitory łapiące PAL

@Solo Kazuki, post #2

Bo ma być krótko i zwięźle. szeroki uśmiech
Obrazki z ekranu i wrażenia z działania w PAL.
[#4] Re: Monitory łapiące PAL

@Norbert, post #3

Krótko i zwięźle to by była ładna tableka/lista/itp, jak we wspomnianym wątku. Po kilkudziesięciu postach zrobi się straszny bajzel, a nie "krótko i zwięźle".

A tak na serio - jak dla mnie wątek założony jest bez sensu, skoro już były podobne.
Chyba że rzeczywiście ktoś chce się pokazać/popisać/wykazać/itd. Wtedy zaiste nowy wątek ma sens
[#5] Re: Monitory łapiące PAL

@Solo Kazuki, post #4

Jak będziesz w nim dalej oftopował to na pewno, po za tym nie jest to temat w stylu:

Chciałbym Monitor dla PC i Amigi zarazem

A i z tego co wiem to żaden współczesny monitor na złączu VGA nie obsłuży Ci 15 kHz bo i po co?

A to nie jest tak, że karty RTG zgodne z P96 (a o takiej karcie wspomina BomberMAX swoim post'cie) potrafią wygenerować tryby zgodne z VGA?

Tak że listę możesz zrobić do tego pisałem że przemyślenia można zagłaszcz w obecnych wątkach.

super OK!

Panu już podziękujemy

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2017 13:23:28 przez TechNineWonder
[#6] Re: Monitory łapiące PAL

@TechNineWonder, post #1

To ja proponuje wyłącznie nowe i może prócz monitorów również telewizory płaskie z funkcją monitora.
[#7] Re: Monitory łapiące PAL

@KM, post #6

LG 24MT58DF-PZ, monitor z tv, dwa gniazda hdmi, scart, vga analog, component na czinczach.

Podłączony do Amigi 500, ładny, stabilny obraz, również w trybie z przeplotem (tak to się nazywa?) Widziałem na zwykłym telewizorze jak to potrafi oczy wypalać, tutaj obraz nie drży, ALE nowo otwarte okno przez ułamek sekundy, tuż po pojawieniu się na ekranie lekko migocze. Ogólnie jestem dość z niego zadowolony, tv na nim nie oglądam bo wywala mi różnicówkę po podłączeniu kablówki do niego. Kolor czarny błyszczący, na szczęście ekran matowy. Żadnego lagowania, a przynajmniej takiego z dziećmi, czy to w Workbenchu, czy w grach nie zauważyliśmy.
[#8] Re: Monitory łapiące PAL

@Artu2tu, post #7

Podłączony przez vga , scart czy cinch ?
[#9] Re: Monitory łapiące PAL

@Norbert, post #8

Scart.
[#10] Re: Monitory łapiące PAL

@TechNineWonder, post #1

nie mój filmik
[#11] Re: Monitory łapiące PAL

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #10

Idąc tym tropem też nie mój filmik

Osobiście mam Nec 71v - też łapie 15khz, trzyma proporcje z tym że pal obcina o ok 1 cm na dole ekranu. U siebie podniosłem obraz w palu w góre, bo jednak wolę dla przykładu widzieć dół ekranu przy uruchomieniu bez S-S.
DBPal w miarę ok z lekkim obcięciem na dole, Multiscan całkowicie mieści się na ekranie.

Ostatnia aktualizacja: 14.08.2017 09:50:22 przez mikecios
[#12] Re: Monitory łapiące PAL

@mikecios, post #11

Edyta :

Ja mam Nec 71VM - obcinanie więc dotyczy mojego modelu a jak jest w 71V to nie wiem ;)
[#13] Re: Monitory łapiące PAL

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #10

a BL912 bez Indi wygląda tak...
link
[#14] Re: Monitory łapiące PAL

@softiron, post #13

Tytuł filmu (jego początek, który wyświetla się na forum) faktycznie może być mylący. Na filmie od prawej monitor jest bez Indi.

Ostatnia aktualizacja: 14.08.2017 16:43:50 przez ] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [
[#15] Re: Monitory łapiące PAL

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #14

:) wiem bo dokładnie to samo demko testowałem u siebie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem