kategoria: A1200
[#1] Vampire Laptop Pi-top co o tym myślicie?
https://pi-top.com/products/pi-top
[#2] Re: Vampire Laptop Pi-top co o tym myślicie?

@pat999, post #1

Najpierw, to ja bym chciał mieć Vampire'a. Ile to już lat temu Natami miało lada moment zostać wypuszczone?

Jak dla mnie - wygląd tego laptopa nie jest zbyt zachęcający.
[#3] Re: Vampire Laptop Pi-top co o tym myślicie?

@Cedrat, post #2

Tu nie chodzi jak Pi Top wygląda tylko, że można zrobić coś podobnego z Vampire. W amigowej konwencji. Proste. Fajna sprawa tylko ostatecznie będziesz miał coś droższego od ibooka ;)
[#4] Re: Vampire Laptop Pi-top co o tym myślicie?

@pat999, post #1

Czy ta sama obudowa jest do kupienia? No to wsadzajcie MIST, MiniMig, RPi3 i będzie Amiga laptop 68k.
[#5] Re: Vampire Laptop Pi-top co o tym myślicie?

@pat999, post #1

[#6] Re: Vampire Laptop Pi-top co o tym myślicie?

@pat999, post #1

Najpierw jakis geniusz wpadl na pomysl aby z laptopa zrobic malutkie pudeleczko a teraz drugi wymyslil, ze z pudeleczka mozna zrobic laptop pomysł
[#7] Re: Vampire Laptop Pi-top co o tym myślicie?

@selur, post #6

Nie wiem skąd pogląd, że RPi to zminiaturyzowany laptop, ale zupełnie inne jest przeznaczenie urządzenia z tego projektu. Żeby cokolwiek ciekawego na RPi zrobić trzeba stworzyć oprogramowanie. Można pisać na PC i wysyłać przez FTP. Można pisać na PC przez zdalny pulpit RPi. Można klepać w nano przez SSH. Można podłączyć RPi do TV i dołączyć klawiaturę USB. A wreszcie można to do fajnej obudowy laptopa włożyć i sobie klepać wygodnie od razu na platformie docelowej z niemal wszystkimi (z wyjątkiem wymiarów) zaletami i funkcjonalnością SBC.
[#8] Re: Vampire Laptop Pi-top co o tym myślicie?

@_arti, post #5

300 zielonych ?. Stanowczo za drogie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem