[#1] 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)
1. WHDLoad - Jakaś link bądź instrukcja dla lajkonika, tak żeby na czystym systemie odpalić to jak należy krok po kroku ?
2. Jakiś tutorial do odpalenia tego czytnika, również dla lajkonika ?https://www.olx.pl/oferta/pcmcia-pretec-czytnik-kart-pamieci-do-laptopa-gdansk-CID99-IDnIej2.html
[#2] Re: 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)

@amigancik, post #1

1. Ściągnij pakiet WHDLoad ze strony http://whdload.de oraz najlepiej zaopatrz się w jak najnowszy instalator pod Amiga OS (program Installer) z http://aminet.net.

No i teraz najlepiej jakbyś zaopatrzył się w oryginalne gry, które za pomocą odpowiednich instalatorów ze strony WHDLoad zainstalujesz na twardym dysku. Wymagają one również programu Installer. OK
[#3] Re: 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)

@Hexmage960, post #2

Zapomniałeś wspomnieć że potrzebne są Kickstarty w pliku.
[#4] Re: 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)

@Norbert, post #3

To tylko do niektórych instalatorów. W pliku Readme do instalatora każdej gry jest napisane, czy wymagany jest obraz Kickstartu.

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2017 14:49:41 przez Hexmage960
[#5] Re: 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)

@amigancik, post #1

Wysłałem ci na priv paczkę z WHDLoad + Kickstarty oraz link
do strony, gdzie znajdziesz chyba wszystkie gry w odpowiednim formacie.

Pamiętaj, że do komfortowej zabawy z WHDLoad potrzeba
minimum 8MB FAST (4MB do jakiekolwiek sensownej). OK

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2017 15:34:01 przez _arti
[#6] Re: 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)

@amigancik, post #1

Zanim się zarejestrowałeś z lewej strony w kolorowym boksie jest odnośnik do FAQ. W nim znajdziesz informacje na ten temat. Tutaj, gdybyś nie trafił . Dodatkowo w dziale Programy jest pełen opis - trzeci artykuł licząc od góry. Czasami warto najpierw poszukać samemu trochę informacji...
[#7] Re: 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)

@mailman, post #6

Drogi przyjacielu, Amiga 1200 ma mi dostarczać zabawy i rozrywki, czyli w PIERWSZEJ kolejności "ZADZIAŁAĆ" Te poradniki i opis historii świata temu nie służą...
Widziałem je, są super, widać że kto je pisał wie zna się na tym i wie o czym pisze, ale po tej lekturze dalej nie wiem CO KONKRETNIE krok po kroku zrobić...
Pewnie komuś kto już działa na WDHLoad może coś pomoże, rozwieje wątpliwości... mnie nie.
Ja pytałem o instruktarz łopatologiczny zrób to, zrób to, zrób tak, czyli skopiuj tu, kliknij w to i ciesz się demem lub grą...
Niemniej jednak dziękuję 99% forumowiczom, którzy są właśnie wyjątkowi w ten sposób i odróżniają się od 99% for że nie jadą po nowym tekstami - "wujek google" czy "poszukaj było milion razy", nie wspominając o epitetach...
I TYM FORUMOWICZOM SERDECZNE DZIĘKI
[#8] Re: 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)

@amigancik, post #7

Może ten link będzie dla Ciebie bardziej użyteczny :)
[#9] Re: 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)

@amigancik, post #7

Widać, że nawet nie kliknąłeś, bo tam jest to właśnie tak napisane...
[#10] Re: 2 Pytania odświeżanego Amigowca (1200)

@amigancik, post #7

Ej chłopie chłopie...
To juz zapomnial jak fajnie 20 lat temu bylo rozkminiac gierki itd? Teraz masz to samo tylko z innym softem. Ja tez do niedawna nie wiedzialem co to WHDLoad ale materialy tu oraz genialny wynalazek w postaci filmikow z jutba mnie oswiecily bez koniecznosci proszenia powiesz mi jak to zrobic....
:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem