[#1] Gamescom 2017 i Amiga
Gamescom to największe targi gier video w Europie. Drugie po E3 na świecie.
No i w Europie Amigi zabraknąć nie mogło :)
Andreas Magerl przygotował fajne stoisko, którego celem było zainteresowanie publiki dawną, europejską, hegemonią Amigi.
#Fajnie!
[#2] Re: Gamescom 2017 i Amiga

@michalmarek77, post #1

Co konkretnie ma w ofercie to stoisko?
[#3] Re: Gamescom 2017 i Amiga

@michalmarek77, post #1

no ma czasopisma i piłki Amisi :) Ja bym taką chciał.
[#4] Re: Gamescom 2017 i Amiga

@michalmarek77, post #1

A to hasło "FUTURE" Ci nie przeszkadza? Jak na PS3 fana i krytykanta Amigi NG?
[#5] Re: Gamescom 2017 i Amiga

@agrajek, post #4

Future, w przypadku Amigi, to pamiętanie o jej początkach, schedzie, dorobku i wpływie jaki wywarła, głównie, na gry video w Europie.
Amiga Future zajmuje się innymi rzeczami ale akurat nie to było główną ideą stoisaka, i nie to przyciągało zwiedzających.

A tak przy okazji - nie tyle fan PS3, ile gier video w ogóle i wszelakich sprzętów, które dla gier video stworzono. Amiga jest jednym z nich. neoAmigi? LOL.
[#6] Re: Gamescom 2017 i Amiga

@michalmarek77, post #1

Ech :D To jest też moja idea aby kiedyś w końcu obok nowych sprzętów na takich targach pojawiały się stare. Już perfekcyjnie było by żeby na tych starych sprzetach obok "Super żaby" można było pograć w nowe produkcje. OK Ideałem było by zobaczyć "demejki" aktualnych gier na duże konsole.
[#7] Re: Gamescom 2017 i Amiga

@Koyot1222, post #6

Ideałem było by zobaczyć "demejki" aktualnych gier na duże konsole.

Czyli coś wtym stylu?
[#8] Re: Gamescom 2017 i Amiga

@Koyot1222, post #6

Ależ to już się dzieje, Koyocie.
Na targach (e3, Gamescom) zawsze są strefy retro), Demaki tworzy sie praktycznie już dziś -wystarczy spojrzeć na darmowe (dla posiadaczy PS4/Xbone) A King;s Tale:Final Fantasy XV. Square zrobiło wstęp do historii "duzej" piętnastki w formie świetnego, darmowego dla wszystkich, beat-em'up. Wszystko to w ślicznym pixel arcie. Jakaś to forma demaku jest :)
Jak ktoś lubi Final Fight czy inne Golden Axe niech śmiało atakuje.

Zabawniejsze jest to co własnie robi WayForward.
Ni z gruchy, ni z pietruchy zapowuiedzieli grę na podstawie The Mummy z Tomem Criusem.
"The Mummy : Demastered" :)
A wygląda to tak:

No jak się tym nie jarać:)
Demaki powoli stają się faktem?

(inna sprawa, że za sprawą, wszechobecnego dziś pixelartu, neo_retro, przesadnego zalewu indie nie trzeba wzdychać za demakami by się świetnie bawić)
[#9] Re: Gamescom 2017 i Amiga

@michalmarek77, post #8

Kilka fotek z gamescomu :)

[#10] Re: Gamescom 2017 i Amiga

@michalmarek77, post #8

Mummy! Sliszna! OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem