kategoria: Sprzęt
[#1] Gumki w joysticku
Hejka! Mam takie pytanie, bo zauważyłem, że w moim joysticku 2 gumki są bardzo miękkie i można spokojnie przyssać się do biurka. Natomiast dwie pozostałe są bardzo sztywne. Da się to jakoś wyeliminować jakimiś preparatami? Przypuszczam, że to się stało od słońca/ciepła.
Miał ktoś podobnie?

Edit: Myślałem o wymianie gumek, ale to nie wiem czy łatwo się je zdejmie.

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2017 06:39:23 przez Jield
[#2] Re: Gumki w joysticku

@Jield, post #1

Możesz spróbować tym.
[#3] Re: Gumki w joysticku

@Jield, post #1

Cześć.

Stary sposób na wszelkiej maści gumy to zakup wazeliny technicznej (3zł tubka). Dostaniesz w sklepie samochodowym, albo w jakimś sklepie techinczo-metalowym. Smarujesz, zostawiasz na dobę - powinno być lepiej. Zawsze regenerowałem tak uszczelki od starych koreksów fotograficznych.

Sposób drugi (i zapewne lepszy) to smar silikonowy w tubce, albo coś w ten deseń:

https://denbraven.pl/produkt.php?idg=88&idm=1&zastosowania=

Robiłem tym ostatnio uszczelki w oknach, nawet działa.

Pozdrawiam!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem