[#1] Nowy monitor do A1200
Czy ktoś się orientuje, czy w roku 2007 jest możliwy zakup nowego monitora dedykowanego klasycznej Amisi?
Chodzi mi oczywiście o PAL 15KHz a nie 30. Czy ktoś to jeszcze produkuje?

[#2] Re: Nowy monitor do A1200

@kujaw1, post #1

kupujesz telewizor i podłączasz pod scart

[#3] Re: Nowy monitor do A1200

@rzookol, post #2

a jak bardzo mocno zależy ci na Commodore 1084 to mam jeden na zbyciu a nawet dwa na pewno dogadamy sie taniej niz na allegro :)

Ostatnia modyfikacja: 11.02.07 11:43
[#4] Re: Nowy monitor do A1200

@kujaw1, post #1

Kup sobie telewizor LCD. Powinien dobrze działać z Amigą.

Np. coś takiego:

http://allegro.pl/item164993114_amstrad_t1505_lcd15_tv_monit_gw_12m_raty.html

http://allegro.pl/item164999489_amstrad_lct1930_lcd19_tv_monit_gw_12m_raty.html
[#5] Re: Nowy monitor do A1200

@kujaw1, post #1

Nikt nie produkuje, a ustrzelenie leżaka magazynowego byłoby prawdziwym cudem.
[#6] Re: Nowy monitor do A1200

@mały, post #4

Przez wejście VGA powinien działac dobrze, przez SCART nie wiadomo, trzeba by sprawdzić. Z grami nie powinno być problemu ale ekran WB przeskalowany do rozdzielczości matrycy może fatalnie wyglądać.

Pozdrawiam
[#7] Re: Nowy monitor do A1200

@flash5, post #3

Dzięki za ofertę, ale interesuje mnie coś nowego.

A co myślicie o podłączeniu monitora/panelu przez tuner TV? To wyjdzie taniej niż kupno telewizora LCD.

[#8] Re: Nowy monitor do A1200

@kujaw1, post #7

Jeśli tuner ma wejście S-video i chce ci się robić układ opisany na PPA to jak najbardziej. Jak chcesz przez modulator albo composite to jakość będzie hmmm... no będzie jaka będzie ;) .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem