[#1] MonSpecsMUI - ktos pomoze?
Czesc,

monitor jakiego uzywam w trybie PAL HIRES LACED ustawia sie na rozdzielczosc 720x574 (tak pokazuje OSD) - ustawienia aktualne mojego WB to 720x566 (overscan). Czy jest mozliwosc podciagnac pionowa rozdzielczosc o te kilka pikseli do 574 by wypelnil caly ekran?

Niezanajac sie na temacie pomyslalem o programie MonSpecsMUI ale po uruchomieniu go na amidze ogarnelo mnie przerazenie szeroki uśmiech
[#2] Re: MonSpecsMUI - ktos pomoze?

@peceha, post #1

Zainteresuj się tym programem.
Nie testowalem, ale powinien pomóc.

Dlaczego nie używasz innych sterowników MONITORS
Twoj monitor Infotronic łapie prawie wszystkie.

Gdy nie dasz rady zobaczę u siebie co da się zrobić
[#3] Re: MonSpecsMUI - ktos pomoze?

@Norbert, post #2

Zaraz zobacze ten program.

Jesli chodzi o inne sterowniki z MONITORS to wrzucilem DBLPAL i MULTISCAN ale jakosciowo (wizualnie) do zwyklego PAL-u duzo im brakuje (zwazywszy ze tryb LACED nie migocze na tym monitorze to wg mnie PAL jest tu najlepszy - ale sprawdze inne)

DODANO:
szkoda, ze z PAL-em nie zadziala
NOTE:
This is a HACK and will not work for standard PAL and NTSC monitor
drivers, because they don't seem to build a fully featured entry in the
display database.

Ostatnia aktualizacja: 31.08.2017 12:34:08 przez peceha

dodano ponownie szeroki uśmiech
no prosze, tryb SUPER72 HIRES LACED wyglada swietnie i do tego wypelnia caly ekran. Dzieki

Ostatnia aktualizacja: 31.08.2017 12:36:54 przez peceha
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem