kategoria: A1200
[#1] Obsługa karty CF 32Gb
Cześć wszystkim.
Walczę z tym tutorialem

https://16bitdust.wordpress.com/2015/10/13/partitioning-16-gb-compact-flash-card-with-winuae-and-pfs3/

Zrobiłem wszystko po kolei i mimo na końcu utworzenia dwóch partycji to jedną mam 500mb a druga 3gb z hakiem:/
Nie wiem co jest nie tak.
Może jest prostszy sposób żeby założyć partycje na karcie 32gb? jedna 500mb a druga cała reszta..

Proszę o pomoc
[#2] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@skofrant, post #1

Odpal pod winuae os3.9 i za pomocą hdtoolboxa utwórz partycje.

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2017 16:07:10 przez amigo79
[#3] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@amigo79, post #2

Os 3.9 mam obraz płyty iso.
W WinUAE wrzucam do DFO adf z workbench 3.1 install
podpinam obraz iso Amiga os 3.9 uruchamiam instalke Os 3.9 ale nie widzę tam hdtolboxa jak przy os 3.1.
Nie wiem nie robiłem jeszcze tego pod os 3.9
[#4] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@skofrant, post #3

instalowalem wg tego poradnika
link
jezeli chcesz w PL z lewej jest zmiana jezyka

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2017 16:47:06 przez amigo79

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2017 16:47:26 przez amigo79
[#5] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@skofrant, post #3

Czy muszę koniecznie instalować os 3.9 żeby podzielić karte CF 32gb na dwie partycje? jedną 500mb a drugą cała pojemność karty?
Tutorial fajny,ale mam obraz iso,a nie hdf Amiga 0s 3.9
Głównie zależy mi na podziale tej karty
[#6] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@skofrant, post #5

podeśle ci linka do obrazu hdf os3.9 jak załaduje mi do netu
[#7] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@amigo79, post #6

Dzięki serdecznie to w takim razie czekam.
[#8] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@skofrant, post #7

Poszlo na meila OK
[#9] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@amigo79, post #8

Nie chce zaczynać nowego tematu, ale czy taka karta zadziała w Amigowym PCMCIA ?
Nie wiem ilu bitowa i jakie napięcia, może koś już sprawdzał.
pcmcia 64mb
[#10] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@Risc, post #9

Nie chce zaczynać nowego tematu, ale czy taka karta zadziała w Amigowym PCMCIA ?

Pytanie dość stare, I co sprawdziłeś? Sam jestem ciekawy
[#11] Re: Obsługa karty CF 32Gb

@skofrant, post #5

Możesz spatchować sobie scsi.device bo do którejś wersji (na bank te z kicka 3.0 i 3.1) mają ograniczenie obsługi dysków do 4GB. Ten z os 3.9 ładuje nową wersję do ramu i z niej korzysta. Jeżeli ktoś z kolegów poratuje ciebie takim sterownikiem i masz jako takie pojęcie o systemie, to dasz radę. Jeżeli nie, to os 3.9 będzie najszybszą opcją.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem