kategoria: A1200
[#1] Problem z siecią, A1200
Qrde mam problem z siecią, kiedyś działała i teraz działa połowicznie, nie działa tak jakby DNS
mam sieciówkę na PCMCIA + roadshow + prism2
pinguję localhost - działa
pinguję router 192.168.0.1 - działa
pinguje drugi router 192.168.0.1 - działa
pinguję siebie 192.168.0.109 - działa

pinguję googla DNS 8.8.8.8 - nie działa
pinguję tepsy DNS 194.204.159.1 - nie działa

ustawialem DNSy na googla i na tepse i nie działa ale najdziwniejsze że jak pinguję po IP to nie działa, przecież wtedy DNS nie ma nic do rzeczy :/

Jakieś pomysły ?

próbowałem pingnąć aminet.net po IP i nie działa :/

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2017 09:21:37 przez QUAD
[#2] Re: Problem z siecią, A1200

@QUAD, post #1

Wygląda to tak jakbyś miał dostęp tylko do sieci lokalnej, wątpię, że to problem z konfiguracją Amigi. Przyczyny poszukałbym na routerze, tablicach routingu, firewallu.
[#3] Re: Problem z siecią, A1200

@Sokok, post #2

mam to, w devs/internet/routes dopisywało adress= i moj ip na amidze i nie działało, wywaliłem i działa :)
[#4] Re: Problem z siecią, A1200

@QUAD, post #3

No i pięknie, czyli routing, ale lokalny. :)
[#5] Re: Problem z siecią, A1200

@QUAD, post #1

Dwa routery na tym samym adresie podpięte w lan?
[#6] Re: Problem z siecią, A1200

@tbone, post #5

niewiem jak to zrobiłem ale mam połączone 2 routery ze sobą po wifi, chciałem podłączyć po kablu A4000 i się udalo, dodatkowo proble z głównym routerem był taki że A1200 się z nim nie chciała połączyć, a teraz wszystko działa
[#7] Re: Problem z siecią, A1200

@tbone, post #5

Bridge.
[#8] Re: Problem z siecią, A1200

@SokOK, post #7

Ok, Quad ma most radiowy, ale jeżeli jakieś urządzenie będzie miało takie samo ip w lanie jak brama do wanu, to jakoś te pakiety mogą trafiać nie tam gdzie trzeba
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem