[#1] SFS i Undelete
Nie miałem co robi i z nudów przeglądałem stare płyty Aminetu. uruchomiłem jakieś badziewie (do kontroli wszelakich dodatków do systemu) no i właśnie mi bardzo ładnie zjadło kilka dodatków którymi próbowałem "sterowac". Oczywiście testy nic nie wykazały, program poszedł do kosza a niespodzianka była dopiero następnego dnia gdy spostrzegłem brak zegarka i AmiDocka!

Zegarek i Docka sobie bez problemu doinstaluję, zwłaszcza że ich prefsy się zachowały. Ale moje pierwsze próby poszły w stronę odzyskiwania skasowanych plików. Pliki były na systemowej partycji w formacie SFS i niczym nie udało mi się ruszyc tego SFS-a :/

RecoverDelDir - jedyny adekwatny ku temu soft okazał się bezskuteczny wypisując że partycja nie jest DOS-owa. Da się jakoś to odzyskac?

(Nie chodzi tu o odzysk AmiDocka i zegarka, lecz o fakt możliwości odzyskiwania utraconych danych z komputera)

[#2] Re: SFS i Undelete

@Prince, post #1

Można na pewno odzyskać wszystkie dane jakimś programem z archwium SFS. Program ma GUI i odzyskuje wszystko co się da. Nie działa jednak na WinUAE. Nazwy prg jak zauważyłeś nie pamiętam. ;)

[#3] Re: SFS i Undelete

@El Amigos, post #2

Dziala jedynie pod mosem....

[#4] Re: SFS i Undelete

@Kaczus, post #3

OS3.9, ale gdybym stracił naprawde ważne dane to nie omieszkałbym zainstalowac MOSa jeżeli to miałoby pomóc.

[#5] Re: SFS i Undelete

@Kaczus, post #3

Ja miałem A1200, 020/14, dysk 2.6G i OS/ROM3.0. Odzyskiwałem na 100%. Ale to było parę miechów temu i długo się tym nie bawiłem.

Zresztą napisałem temat w dziale UAE/Amithlon o tym właśnie programie. (dlaczego go nie mogę uruchomić pod WinUAE; nikt nic nie poradził, ale temat pewnie dalej jest)

[#6] Re: SFS i Undelete

@Prince, post #1

Jezeli uzywasz SFSa to w jakims filemanagerze wpisujesz (albo shellu): urzadzenie:.recycled/ (czy jakos tak). Pokaza Ci sie ostatnie wywalone pliki (musisz znac nazwy i gorzej jak cos wiecej Ci poszlo bo drzewa nie zobaczysz w ten sposob). Jezeli masz problem z RDB to tez sie da odzyskac (w wypadku padu, ale rozumie ze jest ok...), jezeli nie formatowales dysku oczywiscie?? :).

[#7] Re: SFS i Undelete

@El Amigos, post #5

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem