[#1] Problem z oryginalną grą, czy z Amigą 1200?
Posiadam oryginalną grę Dizzy Prince of the Yolkfolk. Po uruchomieniu(na kicku1.3/3.0) ładuje się gra. Jest ekran tytułowy Dizzy- ten z pasowaniem Jajka. Po tym wgrywa się już rozgrywka i wtedy psuje się obraz(podłączenie przez composite). Ni to czarno biały, jak by wpadający w odcień żółtego, nie mija chwila i kontury się rozjeżdżają na boki. W końcu po chwili brak sygnału na tv. Przez RGB db 23 i scart gra zachowuje się normalnie. Myślałem, że to coś z wbudowanym modulatorem, ale jak uruchomię wersję zcrackowaną to gra działa normalnie. Dodam tu, że ten oryginał na A500 działa(próbowałem przez modulator). Na pudełku jest napisane, że gra na Amigę:500, 1000, 2000, 500+, 600. O 1200 ani słowa, czy to byłby problem z AGA(chociaż nie wydaje mi się)?
Kondensatory wymieniłem w mojej 1200, testowane na dwóch różnych zasilaczach i kabelkach. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
[#2] Re: Problem z oryginalną grą, czy z Amigą 1200?

@AD99, post #1

Probowales w ss zmienic agate na esc/ocs ?
[#3] Re: Problem z oryginalną grą, czy z Amigą 1200?

@mikecios, post #2

Nie próbowałem. Ale uruchamiałem również z pod emulatora kicka 1.3. Nie wiem czy problemem nie ma sama oryginalna gra-bo podczas uruchamiania zcrackowanej wyświetla się napis, że gra została poprawiona względem procesora&AGA i ta wersja działa poprawnie zarówno na composite jak i na scart. Jutro jeszcze sprawdzę ss i dam znać.
[#4] Re: Problem z oryginalną grą, czy z Amigą 1200?

@AD99, post #3

Chyba już sam sobie odpowiedziałeś...
[#5] Re: Problem z oryginalną grą, czy z Amigą 1200?

@AD99, post #3

Wiele starszych gier ma problem z AGA stąd różne przeróbki. Przestawienie w Early S. AGA na OCS z reguły nic nie zmienia. Korzystaj z tej drugiej wersji na A1200. Co tu więcej próbować?
[#6] Re: Problem z oryginalną grą, czy z Amigą 1200?

@mailman, post #4

Niby tak. Tyle, że zdziwiło mnie że po composite obraz się rypie, a pod scart jest ok. Widocznie tak jest i się tego nie przeskoczy. Byłem ciekawy czy jeszcze ktoś miał tak samo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem