kategoria: A1200
[#1] Szukam kogoś z A1200 z FastAta oraz Apollo 1240
Witam

Szukam kogoś kto posiada Amigę 1200 wraz z FastAtą oraz Apollo 1240.

Potrzebuję pomocy w instalacji systemu na HDD.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
[#2] Re: Szukam kogoś z A1200 z FastAta oraz Apollo 1240

@Hubez, post #1

A w czym jest problem?

Wkładasz Apollo, wkładasz Fast-ATA, podpinasz dysk do FA. Odpalasz komputer z dyskietki. Uruchamiasz program od FastATA.

Potem odpalasz preferencje is ustawiasz na początek PIO3 dla dysku. Uruchamiasz Drivespeed (czy jakoś tak) z dyskietki od FA i patrzysz czy działa i jak szybko. Potem PIO4 i test. PIO5 (lub PIO4-NF jeśli antyczne FA).

Zostawiasz najszybszy bezbłędny tryb. Jeśli były błędy to zmieniasz taśmę na krótszą ;D Dodam, że na tym konfigu możesz i 10MB/s przekroczyć ;D

To czy dysk ustawisz na SPLIT (czyli dysk podzielony na N dysków po 4GB) czy NOSPLIT (czyli rzeczywista pojemność jako jeden dysk) to twój wybór. Przy tym drugim potrzebujesz systemów plików umiejących obsłużyć duże dyski.

I lecisz z instalacją AmigaOS.

Ostatnia aktualizacja: 16.10.2017 10:33:07 przez hrw
[#3] Re: Szukam kogoś z A1200 z FastAta oraz Apollo 1240

@Hubez, post #1

A wgrałeś biblioteki dla Apollo 040 do libs?
[#4] Re: Szukam kogoś z A1200 z FastAta oraz Apollo 1240

@Hubez, post #1

Ja mam taki zestaw a raczej używałem taki swego czasu bo jest teraz wszystko zdemontowane.

W czym dokładnie tkwi problem?
[#5] Re: Szukam kogoś z A1200 z FastAta oraz Apollo 1240

@BULI, post #4

Ja posiadam taki zestaw. Jak na razie wszystko OK.
Co się dzieje ??????
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem