[#1] [DO5] komenda "lister new"
Czesc,

czy ktos uzywajacy opusa 5 moglby otworzyc CLI i wpisac:
+lister new toolbar toolbar

a nastepnie podac co sie stalo szeroki uśmiech - u mnie zwiecha
[#2] Re: [DO5] komenda "lister new"

@peceha, post #1

Wyglada na to ze slowo kluczowe TOOLBAR jest ignorowane - opus traktuje calosc jako sciezke z ktora mialby wczytac do nowego okna - szkoda
[#3] Re: [DO5] komenda "lister new"

@peceha, post #2

Ja tam nie wiem... ale u mnie takie cóś działa ok:

lister set numerek toolbar pasek

gdzie:
numerek - adres aktywnego listerka,
pasek - pełna ścieżka dostępu do konkretnego toolbar uzyskana przez użycie polecenia ResquestFile.

Jest to fragment większej całości, dodającej kilka funkcji do listera... ostatnia wersja z 2005 roku :)

if function='ChangeToolbar' then do
lister query active
numerek=result
address command 'Requestfile >ENV:zmienna NOICONS Dopus5:Buttons/ title="Pick a toolbar right now..."'
address command 'rxset pasek '$zmienna
address command 'UnSetEnv zmienna'
pasek=getclip('pasek')
dopus getfiletype pasek id
identyfikator=result
if identyfikator ~= BUTTONS then do
lister request numerek '"The file You selected is not a valid lister toolbar!" You looser...'
pasek=toolbar
end
lister set numerek toolbar pasek
lister refresh numerek full
exit
end
[#4] Re: [DO5] komenda "lister new"

@Dopuser, post #3

Hehe, dzieki, naprowadziles mnie na rozwiazanie.
Nie wiem czemu ale "TOOLBAR" podany jako argument do LISTER NEW zawiesza mi Magellana.
Idac za Twoim przykladem podmienilem toolbar-a PO utworzeniu nowego listera (osobna komenda).

No i to dziala :)
Dzieki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem