kategoria: A1200
[#1] Pomoc w wycenie mienia amigowego
Witam,

Chciałbym prosić was o pomoc w wycenie niektórych z moich gratów amigowych.
Nie używam Amigi od lat i nie bardzo mam gdzie ją trzymać więc przyszedł czas żeby ktoś inny się nią cieszył.

Na dropbox pogrupowałem katalogi ze zdjęciami ze względu na to że nie chcę się bawić w sprzedaż drobnicy a raczej grupami, a to ze względu na to że mieszkam poza granicami kraju a klamoty zostały w Polsce.
I tak do sprzedania jest:

- Blizzard 1230 IV z 32MB ram

- Amiga 1200 z kilkoma modami: S-Video, Hard Reset, port myszy PS2 lub USB z protokołem PS2, diody są inne niż w oryginale - 3 płaskie w rzędzie. Niestety obudowa jest mocno zmodyfikowana pod wbudowany CDROM i stację dyskietek z panelem. Amiga działała stabilnie i nie miałem z nią sprzętowych problemów. Do Amigi mogę dołączyć napęd CD z kablami potrzebnymi do podłączenia. Widoczny na zdjęciu Blizzard będzie do sprzedaży osobno, na ten moment niestety jest w Anglii. UWAGA: Kilka (chyba 4) klawiszy klawiatury ma problemy z działaniem co w sumie może nie dziwić, nie była włączana od przynajmniej 5 lat.

- Napęd CD wraz z kablami (opcjonalnie z Amiga)

- Chiński Converter wraz z obudową i innymi drobiazgami.

- Karty sieciowa ethernet 3C589C i Wlan Thomson SpeedTouch 110

- Karty CF i przelotka PCMCIA

- Reszta drobiazgów widoczna na zdjęciach w katalogu wszystkie z wyjątkiem wymienionych powyżej. Na zdjęciu widać dodatkową stację dyskietek, która prawdopodobnie jest HD ale nie jestem w 100% pewien. Joystick wersja PC, nawet nie wiem jak tam się znalazł.

W przyszłości będzie wystawię resztę jak tylko zjadę czas żeby poszukać.

Pozdrawiam
Thom

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2017 22:49:43 przez Thom75
[#2] Re: Pomoc w wycenie mienia amigowego

@Thom75, post #1

- Blizzard 1230 IV z 32MB ram

Tego Blizzarda to sam bym kupił, ale cena musi być rozsądna. I jako zainteresowany raczej Jej nie zaproponuję, poczekam ile zawołasz.

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2017 23:29:14 przez JerzA
[#3] Re: Pomoc w wycenie mienia amigowego

@Thom75, post #1

Nie rozumiem tematów "wyceńcie mi". To pytanie, czy ogłoszenie? Jeśli to pierwsze - wystaw na Allegro/eBay BCM to się dowiesz. Jeśli to drugie - zapraszam do działu "Giełda".
[#4] Re: Pomoc w wycenie mienia amigowego

@recedent, post #3

wchodzę! - dwie dychy z mojej strony. Kto przebije?
[#5] Re: Pomoc w wycenie mienia amigowego

@recedent, post #3

Witam,

Takiej odpowiedzi się obawiałem i w normalnych okolicznościach bym tak zrobił, niestety nie mam takiej możliwości ze względu na odległość.

Czy któryś z Adminów mógłby usunąć temat? Wygląda na to że dalsza dyskusja nie ma sensu.

Pozdrawiam
Thom
[#6] Re: Pomoc w wycenie mienia amigowego

@Thom75, post #1

Ja ostatnio sprzedałem Blizzard 1230 IV z 32MB ram
tylko z FPU za 1000zł.
[#7] Re: Pomoc w wycenie mienia amigowego

@Thom75, post #1

ja kupiłem Blizzard 1230 IV z 8MB ram bez FPU za 600 PLN
[#8] Re: Pomoc w wycenie mienia amigowego

@sobi1, post #7

Równie dobrze mozna wystawić za 2000 i też ktoś kupi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem