[#1] Amiga 1200 i gesta stacja
chcialem sobie gesta stacje do amigi zamontowac,i mam kilka pytan czy moze ktos juz cos takie ma i jak to dziala ?.Z gory dzieki za odp
[#2] Re: Amiga 1200 i gesta stacja

@SzaryWilk, post #1

Działa normalnie. Dyskietki HD mają 2x większą pojemność niż DD czyli Amigowe 1.76MB a pecetowe 1.44MB

[#3] Re: Amiga 1200 i gesta stacja

@amigafan, post #2

Wystarczy kupić, zamontować i się cieszyć, że się ma gęstą stację, a nie rzadką - fuuu... jak to brzmi rzadka

mic

Ostatnia modyfikacja: 22.02.07 21:26
[#4] Re: Amiga 1200 i gesta stacja

@SzaryWilk, post #1

obadaj sterownik floppy.device jest na Aminecie. na zwykla dyskietke zapiszesz 1120kb (79 cyl) i jest szybciej, a na gesta dyskietke zapiszesz x2 czyli 2240kb.

starsza wersja demo zapisuje tez na 82 cyl = 1170kb / 2340kb

Ostatnia modyfikacja: 22.02.07 21:35
[#5] Re: Amiga 1200 i gesta stacja

@SzaryWilk, post #1

Koledzy już napisalijak działa, ale trzeba mieć jeszcze w devs mfm.device.

[#6] Re: Amiga 1200 i gesta stacja

@SzaryWilk, post #1

Posiadanie stacji HD ma same plusy. Mam taką już parę lat.

[#7] Re: Amiga 1200 i gesta stacja

@elt, post #5

Tylko w przypadku kozystania z dyskietek z PC. Aby odczytywac/zapisywac na amigowych dyskietkach
zadne dodatkowe drivery nie sa potrzebne. Ponadto odczyt/zapis na dyskietkach PC jest baaardzo wolny.
[#8] Re: Amiga 1200 i gesta stacja

@Phibrizzo, post #7

wszystko zalezy co rozumiesz przez bardzo....Ogólnie były 2 wersje
mfm.device i jedne dobrze pracowaly z jednymi stacjami inne z innymi -
taki hint... bo nie powinno byc wiekszej roznicy niz amiga DD: Amiga
HD

[#9] Re: Amiga 1200 i gesta stacja

@SzaryWilk, post #1

ja polecam zamiast gęstej stacyjke Ls-120. Nie czyta amigowych ale czyta gęste pecetowe i to bardzo szybko. Podłącza się to do złącza ide.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem