[#31] Re: Leżę i kwiczę :-(

@pong777, post #29

Okeej. To w takim razie na systemie 3x można podmienić SCSI.device i system plików? Bo ten Max transfer nie da mi spokoju. Zielonego pojęcia nie mam co znaczą te liczbo-literki, od czego zależą i jakie powinny być w zależności od nośnika. Bo pewnie ten defaultowy, co go HDTollbox wstawia, dla dysków talerzowym też nie musi być idealny. Pamiętam jeszcze z lat 90-tych, że błąd sumy kontrolnej dawał mi się we znaki i nie wiedziałem co zacz, ani nie było kogo zapytać.
Rozumiem, że trzeba przeformatować dysk i postawić (przekopiować z backupu) system na nowo.
SCSI.device ma być ładowany w pierwszej linii S-S tak? A system plików? W HDT, jest możliwość podpięcia nowego, ale tu na forum znalazłem informacje, że nie koniecznie musi to zadziałać. Swieci znalazłem (pewnie słabo szukałem) tylko toturiale na WinUAE, w których 90% tematu to konfiguracja tegoż od strony emulatora, a ja to robię na realnym komputerze, na którym mam dyskietki z systemem (pod Gotekiem), ale to jedna chwała.
SCSI.device pewnie znajdę na aminecie, system plików też, a co z tym HDT?
[#32] Re: Leżę i kwiczę :-(

@JerzA, post #31

A jaką masz kartę turbo? 030 ? Czy może to co w stopce? 8MB Fast-u?
[#33] Re: Leżę i kwiczę :-(

@Sir_Lucas, post #32

No tak jak w stopce
[#34] Re: Leżę i kwiczę :-(

@JerzA, post #31

Wszystko co potrzeba + opis poszło na e-mail.
[#35] Re: Leżę i kwiczę :-(

@JerzA, post #33

8MB Fast powoduje problemy ze slotem PCMCIA, leży w tym samym obszarze pamięci. Zmień zworkę na 4MB i wtedy spróbuj kopiować, ale najpierw musisz koniecznie ustawić poprawny maxtransfer na karcie CF.
[#36] Re: Leżę i kwiczę :-(

@Sir_Lucas, post #35

Już to sprawdzałem.
Odpaliłem komputer z dyskietki z obsługą PCMCIA i bez Karty z rozszerzeniem. Jest to samo. A jak przełożę zworkę na 4MB na karcie, to komputer w ogóle nie wstaje, tylko pulsuje jaśniej-ciemniej diodą power.
[#37] Re: Leżę i kwiczę :-(

@pong777, post #34

Dzięki dostałem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem