kategoria: A1200
[#31] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@polutuje, post #9

Panowie AKlon i polutuje otrzymujecie ostrzeżenie. Kolejne próby trollowania, generowania flame'a, jak również posty "o niczym" zostaną odpowiednio nagrodzone.
[#32] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@mailman, post #31

Widziałem demka i gry wyświetlane na LCD poprzez IndivisionAGA i podtrzymuję swoje zdanie. Najlepszy obraz i najbardziej płynny obraz jest tylko i wyłącznie z CRT a jedyne ScanDoubler-y które generują płynny obraz i wierny oryginałowi z CRT to firmy Mikronik i Elbox, masz inne zdanie? Jeżeli tak, to argumenty proszę?
[#33] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@polutuje, post #32

Chodzi o to, że wasze poprzednie wypowiedzi wywołały zamęt u nowicjusza. W tej przynajmniej wiadomo o co chodzi, bo użyłeś argumentów.
[#34] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@polutuje, post #32

A co powiesz o takim konwerterze? link
[#35] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@mailman, post #31

Jestem tego samego zdania. Czy wiedza z zakresu slabego sprzetu jest dla kogos niewygodna I trzeba straszyc banem ? Troche myslec..myslec panie admin
[#36] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #34

Nie miałem styczności, zapytaj DjMariook, racja
[#37] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@aKlon, post #35

Pomyślałem, ale Ty raczej chyba nie. Zapraszam za 2 tygodnie. Powód: dyskusja z moderacją.
[#38] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

Zerknij na mój filmik. Jest to dość fajna opcja choć potrafi smużyć.

[#39] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

posiadałem, zamieniłem na przelotke RGB-VGA i monitor LCD (z braku miejsca i zapasowych oczu)
Obraz przez konwerter nadawał się głównie do statycznych rzeczy. Ruch nawet wskaźnikiem myszy powodował nie tyle smużenie co rozmycie tego wskaźnika. Dobrze to było widać w grach z jakąś łapką jako wskaźnikiem. To co się ruszało również było nieostre do momentu aż się zatrzymało.
Konwerter wygładza teżkrawędzie co nie zawsze wygląda dobrze oraz duże powierzchnie koloru traktuje filtrami które też dobrze nie wyglądają...
[#40] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@softiron, post #39

I jeszcze trzeba dołożyć sporego laga do tego wszystkiego. Na moim takim zakupionym na aliexpress konwerterze nie umiałem w nic sensownie pograć, bo nawet gołym okiem widać było opóźnienie między ruchem joya a ruchem np auta w wyścigach...
[#41] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@mailman, post #37

A tak w ogóle, to dostajesz dożywotniego bana za posiadanie 3 aktywnych kont, kolego pabloz.
[#42] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@R222, post #40

Niczym jazda autem, z luzem w układzie kierowniczym
[#43] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@polutuje, post #42

W związku z czym rozstałem się z tym badziewiem bez jakiegokolwiek żalu.
[#44] Re: Scandoubler Individual - ciąg dalszy

@polutuje, post #32

Miałem Mikronika wewnętrzego - badziew, który można porównać chyba tylko z GBS (banding nawet na CRT). Elbox daje piękny obraz na CRT (a wersja z flickerfixerem to już w ogóle cud, miód i orzeszki), niestety średnio dostępny.
Do autora wątku: Indy spokojnie Ci wystarczy (ze wskazaniem na pracę w systemie, nie sądzę, żebyś miał jakieś problemy z jakością obrazu). Gdybyś jednak widział pewne szarpania, to do LCD polecam dwa rozwiązania - Framemeister lub OSSC - obsługa 50Hz na wyjściu, Sync Lock, bardzo mały lag (jedna ramka w przypadku Framemeistera, jedna linia w przypadku OSSC), symulator scanlines. Wada - żeby pod WB obraz wyglądał tak perfekcyjnie jak na Indivision trzeba spędzić godziny na konfiguracji.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem