[#1] co to za model Samsunga?
Na alledrogo znalazlem cos takiego
Ponoc hiper, super monitor do Amigi, tylko nigdzie nie ma podane co to dokladnie za model monitora.
Ktos sie orientuje?
[#2] Re: co to za model Samsunga?

@selur, post #1

710MP lub 711MP
[#3] Re: co to za model Samsunga?

@selur, post #1

specjalnie zasłania Model
[#4] Re: co to za model Samsunga?

@selur, post #1

Mam taki sam monitor kupiony na allegro nie w dziale Amiga za 120pln .
tutaj fotka z grafitti

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2017 09:53:21 przez jarokuczi
[#5] Re: co to za model Samsunga?

@selur, post #1

W dziale Amiga ceny automatycznie idą w górę o minimum 100% . 711MP wisi za 120 zł w tej chwili, a można też kupić taniej.
[#6] Re: co to za model Samsunga?

@Kilos, post #5

710MP był za 50 zł link
[#7] Re: co to za model Samsunga?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

710 ma rozmyty obraz z tunera, tylko 711MP bierz i nie za taką cenę.
[#8] Re: co to za model Samsunga?

@Jacques, post #7

No tak...ale podejrzane juz to bylo, ze nigdzie nie ma napisane modelu.

A jaka jest roznica miedzy modelem 711 MP a 741 MP ?
[#9] Re: co to za model Samsunga?

@Jacques, post #7

No tak...ale podejrzane juz to bylo, ze nigdzie nie ma napisane modelu.

A jaka jest roznica miedzy modelem 711 MP a 741 MP ?
[#10] Re: co to za model Samsunga?

@selur, post #1

Wyraźnie napisał jak podłącza Amigi.
doskonale działa z komputerem Commodore Amiga każdy model gdyż posiada euro scart

Na serio chcesz kupić telewizor za prawie 290zł?
Ja kupuję podobne za +/- 80zł
[#11] Re: co to za model Samsunga?

@selur, post #1

Jeszcze chyba ten sam sprzedawca ma 19"
[#12] Re: co to za model Samsunga?

@Jacques, post #7

Potwierdzam - nic wyjątkowego. Obraz rozmyty. Jedyną zaletą tego monitora jest fakt, że ma owy tuner (można podłączyć Speccy czy coś), Euro, VGA i S-Video, więc pod jednym urządzeniem masz podłączone teoretycznie cztery komputery/konsole.
[#13] Re: co to za model Samsunga?

@Vato, post #10

Ja za wersje 19" (941MP) zapłaciłem rok temu 50 + przesyłka. Obraz średni, jedyna zaleta jak wspominał arti to jego uniwersalność i głośniki, jak ktoś nie ma w okolicy jakiegoś wzmacniacza.
[#14] Re: co to za model Samsunga?

@codi, post #13

Ja kupiłem 710MP pół roku temu za 50zł w idealnym stanie z olx. Sprzedał mi go koleś, który go po prostu używał jako zwykły monitor do peceta i jako taki miał on przyznacie niską wartość. Gość nawet nie wiedział co to jest Amiga czy Atari jak mu mówiłem do czego owego monitora zamierzam używać. W tym samym czasie na olx były dostępne jeszcze dwa inne takie same monitory oba po 70zł. Jeden z nich jakiś koleś używał wcześniej do monitoringu z jakąś starą kamerką. I też dla niego monitor ten nie miał wielkiej wartości. Nie dajcie się zwariować, to są stare monitory i nie są dużo warte, więc kupujcie je w normalnych cenach a nie za taki kosmos. Swoją drogą ciekawe dlaczego gość w aukcji celowo zasłania symbole tych monitorów.

Jeszcze coś dodam: ktoś tu pisał, żeby brać 711MP a nie 710MP, bo 710MP ma rozmyty obraz. Przyznam, fakt, obraz jest trochę rozmyty, ale wyraźny, wszystko dobrze widać z Amigi, z Atari ST, a z małego Atari, to obraz jest rzekłbym żyleta (tu po s-video). Natomiast jak szukałem 710MP dla siebie, to zależało mi na małym Atari i ktoś na forum Atarowym pisał, że coś jest nie tak z tym 711MP -nie pamiętam, ale tam chyba drgał, czy skakał obraz, czy coś w tym rodzaju (małe Atari ma "niestandardowy" PAL i nie każdy monitor chce go dobrze wyświetlać). Tak że jak ktoś chce do wszystkiego to chyba raczej 710MP niż 711MP.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem