[#14]
Re: co to za model Samsunga?
@codi,
post #13
Ja kupiłem 710MP pół roku temu za 50zł w idealnym stanie z olx. Sprzedał mi go koleś, który go po prostu używał jako zwykły monitor do peceta i jako taki miał on przyznacie niską wartość. Gość nawet nie wiedział co to jest Amiga czy Atari jak mu mówiłem do czego owego monitora zamierzam używać. W tym samym czasie na olx były dostępne jeszcze dwa inne takie same monitory oba po 70zł. Jeden z nich jakiś koleś używał wcześniej do monitoringu z jakąś starą kamerką. I też dla niego monitor ten nie miał wielkiej wartości. Nie dajcie się zwariować, to są stare monitory i nie są dużo warte, więc kupujcie je w normalnych cenach a nie za taki kosmos. Swoją drogą ciekawe dlaczego gość w aukcji celowo zasłania symbole tych monitorów.
Jeszcze coś dodam: ktoś tu pisał, żeby brać 711MP a nie 710MP, bo 710MP ma rozmyty obraz. Przyznam, fakt, obraz jest trochę rozmyty, ale wyraźny, wszystko dobrze widać z Amigi, z Atari ST, a z małego Atari, to obraz jest rzekłbym żyleta (tu po s-video). Natomiast jak szukałem 710MP dla siebie, to zależało mi na małym Atari i ktoś na forum Atarowym pisał, że coś jest nie tak z tym 711MP -nie pamiętam, ale tam chyba drgał, czy skakał obraz, czy coś w tym rodzaju (małe Atari ma "niestandardowy" PAL i nie każdy monitor chce go dobrze wyświetlać). Tak że jak ktoś chce do wszystkiego to chyba raczej 710MP niż 711MP.