kategoria: A1200
[#1] Ami mp3, jaki to mógł byś player ?
Nie mogę sobie przypomnieć, czym 20 lat temu odtwarzałem na 030 mp3, cały myk polegał na tym że ustawiałem czas ok 1 minuty podczas której owy program dekodował sobie powolutku mp3kę i finalnie odtwarzał w stereo 44khz, ktoś podpowie co to mógł być za soft ? Nie wiem czemu chodzi mi po głowie hippo ale te wersje które mam zachowane hipcia z tamtych lat nie mają takiej opcji.
[#2] Re: Ami mp3, jaki to mógł byś player ?

@mikecios, post #1

Riva? Program do odtwarzania filmów MPEG.
[#3] Re: Ami mp3, jaki to mógł byś player ?

@Andrzej Drozd, post #2

Otóż nie, po dłuższym namyśle i podpieraniu się UAE w procesie przypominania doszedłem do tego że z jakimś programem ( jeszcze nie wiem jakim ale to mniejsza o to w tej chwili) używałem komendy mpega z odpowiednimi parametrami -w -b -t
-w czekanie na zapełnienie bufora
-b rozmiar bufora
-t audio buffer time in ms

mpega.lib bez fpu bo wg autora wersja fpu jest lepsza do przerabiania mp3 na inny format a do samego odtwarzania bez fpu.

***** USE NON FPU VERSION FOR MAXIMUM SPEED OR AUDIO PLAYBACK *****

I tak to szło :) sprawdzę jak wrócę do domu :)
[#4] Re: Ami mp3, jaki to mógł byś player ?

@mikecios, post #3

Może kombajnik CodeAudio znany kiedyś jako TheMPegEncGUI ?
[#5] Re: Ami mp3, jaki to mógł byś player ?

@deez, post #4

Z przyjemnością sprawdzę
[#6] Re: Ami mp3, jaki to mógł byś player ?

@mikecios, post #5

Brakło mi dzisiaj niestety czasu ale pobawiłem się opcjami i to faktycznie było to co kiedyś pozwalało mi słuchać mp3 na Ami. -t 6000 -b 6000 -w.
W mono z wartościami można zjechać mocno w dół ale i tak jest fajnie ;)

W wolnej chwili z ciekawości sprawdzę jeszcze niby dedykowaną 030 mpega lib z tego wątku

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2017 02:15:55 przez mikecios
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem