Witam wszystkich ,ponieważ w dalszym ciągu borykam się z dziwnymi problemami przez które nie mogę normalnie i bezstresowo (co chwila coś ...)użytkować Amigi ,mam do doświadczonych użytkowników kilka pytań które w jakimś stopniu na pewno pomogą .
1:
Jakie mogą być przyczyny nieprawidłowego działania portu PCMCIA ?-w moim przypadku raz widzi kartę raz nie ,raz po raz wywala błędy ,czasem po przeczyszczeniu pinów przelotki jest lepiej ,może przypadek ,w każdym razie sprawdzałem na dwóch kartach ,dwóch różnych przelotkach ,nie działa stabilnie,może być to zasługa wirusa ? .
2: Jak wykryć wirusa? ,są jakieś antywiry ?
może wystarczy porównać "wagę"poszczególnych systemowych plików ...
System WB w obrębie systemu działa niby dobrze ,miałem problem z kopiowaniem z katalogu do katalogu ,tzn po przerzuceniu działającego obrazu kickstarts do innego folderu na drugą partycje i po ponownym wrzuceniu do docelowej (devs) -przestało działać ,ale już wiem jak to naprawić ,problem za to z portem PCMCIA ,nie mam teraz jak przerzucić czegokolwiek z komputera , z początku jakoś działało a jak zaczęło się psuć to normalnie równia pochyła (błąd za błędem) ...
3. ...może wziąć młotek,wiertarkę,wkrętak i sprawdzić ten port PCMCIA;) może jakiś pin się podgiął ... po prostu nie wiem od czego zacząć .