[#1] Pomocy szukam procesora !!!!
Mam kartę Blizzard PPC 240/40 . ale ma spalony procek XPC630PRX240LD. Szukam w internecie i nie mogę znalesc .Patrzyłem czy czasem na Allegro w kategori APPLE od jakiegoś maca wyciągne? Prosze o pomoc skąd wziąc- kupic
ten procek . Pozdrawiam Leszeksas

[#2] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Leszeksas, post #1

http://www.animart.pl/
www.efunzine.com
zapytaj tez w elboxie

Benedykt

[#3] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Z całym szacunkiem dla w.w. firm, ale tam bym nie szukał. Przepłacisz ostro, praktycznie tyle co za całą kartę, co przy wartości procka jest bezczelnym rozbojem. Poszukałbym na Allegro jakiegoś niekompletnego Mac'a G3, a takie kilka miesięcy temu widziałem schodzące za śmieszne pieniązki ( w granicach 100-150zł)
Życzę powodzenia!
[PS. A masz pewność, że reszta układów na karcie działa??]

[#4] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Rodzyn, post #3

Z przeplacaniem bym sie klocil, korzystam z uslug wyzej wymienionych firm dosc dlugo i raczej nie przeplacam jakos specjalnie. A co do G3 to po co mu to? Co najwyzej jakiegos PowerMaca, bo z G3 to niewiele zrobi..

[#5] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@MrT, post #4

Sorki, chlapnąłem z tym G3, oczywiście, że chodziło o Power Maca :) G3 schodzą drożej :P
Co do płacenia to cóż... Moim zdaniem stara Motorolka nie jest warta więcej niż kilkadziesiąt zł (nie oszukujmy się, cud techniki obecnie to nie jest, a jednak na świecie zrobiono ich dużo) Co więcej, jest to po prostu złom elektroniczny... Jeśli w Funzinie czy Animarcie dostaniesz PPC za tyle, nie ma sprawy... Ale obawiam się raczej, że będzie to koszt kilkuset złotych czyli x10.
Oczywiście te firmy mają prawo zarabiać, ja jednak wolałbym poszukać gdzie indziej, a za sentymenty płacić extra to wolę w ostateczności ;)
Pozdrawiam!

[co u A3000 ??? :) ]

[#6] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Rodzyn, post #3

Ponad 100 PLN to mają być śmieszne pieniądze? Na eBayu można kupić coś takiego za 6,99$, więc PPC 603 powinno być rozdawane za darmo :)

Ostatnia modyfikacja: 27.02.07 11:49
[#7] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Leszeksas, post #1

Tutaj mamy 603e 240MHz za 24$ z przesyłką.

[#8] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Pinto, post #7

Tutaj mamy 603e 240MHz za 24$ z przesyłką.

I jak się to ma do cen (i dostępności) 603e w takim Funzinie???
Nie odpowiedzieliśmy tylko koledze na jedno pytanie. Czy to się da bez problemu wyciągnąć z Mac'a i zamontować na karcie turbo w Ami...

[#9] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Rodzyn, post #8

Nigdy tego nie robiłem, ale sądzę że da się.
Ale domowym sposobem to duże ryzyko. Teoretycznie można by użyć opalarki i przy pomocy gorącego powietrza wylutować CPU. Przylutowanie powinno być mniejszym problemem: mała lutownica, dużo cierpliwości i pewna ręka :)

Ale może lepiej to zlecić jakiemuś serwisowi lub bardziej doświadczonemu elektronikowi.

[#10] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Prince, post #9

No gratulacje z ta opalarka scalak w obudowie bga to raczej kolbą sić nie da przylutować jakas tania lutownica HOtair jest dostćpna za jakies 300zł do tego kuleczki i sito ale zawsze pozostaje pytanie czy scalaki beda sprawne przed lutowaniem najprosciej takiego Maca sprawdzic.
[#11] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Rodzyn, post #5

>[co u A3000 ??? ]

Bialy ekran..cokolwiek to znaczy ale postep:)

[#12] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Pinto, post #7

Hmmm. 24$ to dla kogoś z USA, do Polski pewnie wyjdzie 2x drożej :)

[#13] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@MrT, post #11

Bialy ekran..cokolwiek to znaczy ale postep
A co w niej ostatnio robiłeś?? :D

[#14] Re: Pomocy szukam procesora !!!!

@Leszeksas, post #1

Cześć, mam na zbyciu procesor (nawet jest w podstawce) XPC 750ARX266PE (napis dodatkowy na procesorze 72H30EDTV9820C), jakCię interesuje to pisz wrabiega@hydrokom.pl

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem