[#1] Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane
Witam.
Z racji mocnego przywiązania do magazynów w formie tradycyjnej, zastanawiam się czy ktoś posiada (z możliwością odsprzedaży) papierowe wydania PPA ? Jako iż 8 numerów mogę wyłowić w jednej paczce od Adama Zalepy to zastanwiam się czy będzie szansa na pozyskanie pozostałych od ludzi z PPA ? Poszukuje numerów : 4,5,6,7,8 i 9 (najlepiej od jednego sprzedawcy). Za wszelkie informacje i pomoc z góry dziękuje.
[#2] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@Rajtuz, post #1

Kiedyś rzuciłem taki pomysł na dodruk archiwaliów w jakości ostatniego numeru (tzn. na kredzie). Całość szła by w tej samej drukarni co robiliśmy wydruk normalnie i tak samo jak wtedy, czyli po kosztach. Nie pamiętam za dobrze, ale trochę chętnych wtedy było. Jakoś z braku czasu nie pociągnąłem wtedy tematu i umarł śmiercią naturalną.
Można by zrobić tak samo - skrzyknąć się tzw. kupą, zlecić wydruk/przycięcie/spięcie jakiejś drukarni cyfrowej - choćby internetowej i potem znaleźć jelenia, który to popakuje i porozsyła, wcześniej zbierając od wszystkich należności. Materiały są dostępne na PPA w formie plików PDF. Wypada tylko zrobić małą edycję każdego numeru, żeby poustawiać spady i gotowe. pomysł
[#3] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@recedent, post #2

Nie przepadam za formą pdf'owa ale jeśli będzie szansa dodruku numerów to ustawiam się w kolejce po wszystkie 14. Jeśli pojawią się konkrety (koszty, terminy) to może zaczną się zapisy i coś ruszy do przodu. Pytanie brzmi ile ta 'kupa' musi zawierać osób i czy dalej są chętni na papierowe pisma?
[#4] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@Rajtuz, post #3

A z czego, myślisz, drukarnia zrobi Ci wydruk jak nie z PDFa? Pobieraj, nie gadaj.
Druga sprawa to koszty. Jak robiliśmy około 100 egzemplarzy to koszty stawały się znośne (czytaj: tyle za egzemplarz - plus koperta bąbelkowa A4 i wysyłka poleconym - ile wychodziło za PPA na papierze). Warto się tylko zorientować czy drukarnia potraktuje każdy dodrukowywany numer jako osobne zlecenie, czy całość.
[#5] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@recedent, post #4

Można by zrobić łączne zamówienie,z gazetką "Amiga NG" (w ankiecie 30 osób by kupiło papier).
[#6] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@recedent, post #4

A może zrobić by papierowe PPA w formie rocznika wydrukowanego w nieco mniejszym rozmiarze niż oryginał i w sztywnej oprawie? Gazetki gdzieś tam po domu krążą w różnej kondycji a to nawet ładnie by się prezentowało.

Ostatnia aktualizacja: 14.12.2017 15:34:11 przez KM
[#7] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@Rajtuz, post #3

Kurczę, mi gdzieś wcięło pierwszy numer PPA, pozostałe mam w idealnym stanie.
[#8] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@KM, post #6

A może zrobić by papierowe PPA w formie rocznika wydrukowanego w nieco mniejszym rozmiarze niż oryginał i w sztywnej oprawie? Gazetki gdzieś tam po domu krążą w różnej kondycji a to nawet ładnie by się prezentowało.

Niezły pomysł OK
[#9] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@slay, post #8

oczywiście jest za w każdej formie byle PAPIER ;)
[#10] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@Rajtuz, post #1

Jeśli chodzi o temat główny to odnalazłem poszukiwane numery, więc moderatorzy mogą uznać wątek za zamknięty. Ewentualnie rozpocząć nowy z pomysłem KM (rocznik w twardej oprawie) oraz dodrukiem magazynu NG od Adama.
[#11] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@Rajtuz, post #10

Czemu to moderatorzy mają się tym zajmować? Mamy tylu zdolnych użytkowników z masą wolnego czasu...
[#12] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@recedent, post #11

Byle nie o umierających babciach.
[#13] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@recedent, post #11

Nie no, to był taki luźny pomysł rzucony, po minimalnym odzewie widzę, że raczej nie chwyci. Chyba, że zatargam PDF do takiej mikrodrukarni/sklepu papierniczego gdzie wydrukują i oprawią? I to byłoby rozwiązanie bez angażowania ludzi z PPA. No w ten sposób każdy może to rozwiązać.

Ostatnia aktualizacja: 17.12.2017 09:13:30 przez KM
[#14] Re: Polskie Pismo Amigowe - wydania drukowane

@KM, post #13

Pomysł jest dobry, jestem za. Materiały są ogólnodostępne. Nie ma tylko chętnych na tak zwany "wykon".
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem