Mam A500 z interfejsem IDE pod procem, przejściówkę, CF.
Mam zainstalowanego Workbencha 3.1 i dodatek BetterWB.
Jest takie commodity, które likwiduje ramki ikon, działa to wszystko ładnie we wszystkich otwieranych oknach, ale zaraz po starcie systemu na blacie ikony ramdysku i dysków mają ramki, które początkowo pozostają widoczne. Dopiero po odświeżeniu te ramki mi znikają, albo jak otworzę jakieś okno i muszą się te ikonki potem narysować od nowa, to też się odświeżają już bez ramek.
Czyli commodity działa poprawnie, ale uruchamia się za późno. Zauważyłem, że na belce u góry wyświetla się wszystko co się uruchamia i najpierw rysują się te ikony na blacie i są już gotowe z ramkami, a dopiero po tym uruchamia się commodity, które służy do braku ramek. Próbowałem ustawiać priorytety commodity, ale nawet na samym początku odpalane commodity i tak jest uruchamiane dopiero jak już blat jest narysowany.
Pytania są takie: czy da się jakoś zmienić tą kolejność, żeby commodity jakoś wcześniej się odpalało, albo rysowanie blatu się zrobiło później? Jeśli nie, to czy jest jakaś możliwość, żeby po załadowaniu wszystkiego ekran się automatycznie odświeżył? - wtedy ramki by się zmazały.
I dodatkowe pytanie - choć może zbyt ogólne - może ktoś lekko wytłumaczyć zasady działania i używania commodities, bo może czegoś tam nie rozumiem, albo coś robię źle.
Przepraszam jeśli pytania są oczywiste, lub też pokazują moją kompletną niewiedzę, ale w bieżącym roku pierwszy raz w życiu mam Amigę i Workbencha

Instaluję sobie wszystko samodzielnie krok po kroku, bo chcę wiedzieć na podstawowym poziomie jak co w Amidze i Amiga OS działa - po to się nią bawię