[#1] Problem ze startem systemu
Witam, problem zaczął sie kiedy zainstalowałem w mojej amidze nową płytć główną rev 1d4,do tej pory amiga bez problemu startowała z twardego dysku,teraz mimo że wszystko zostało podłaczone tak samo jak poprzednio amiga przez pewien czas zachowuje sić tak jakby startowała ale po chwili zamiast pulpitu pokazuje sie komunikat C:FBlit Program failed (error #80000020) Wait for disk activity to finish.Czy ktoś wie może co mogło sie stać i jak to naprawić
Pozdrawiam
moja konfiguracja Amiga 1200 rev 1d4 rom 3.1 fast ata hdd apollo 040/40
Jeszcze jedno pytanie do posiadaczy obudowy e-box gdzie należy podłączyć czrno czerwony przewód wychodzący z płytki którą instaluje się na gniazdo zasilania stacji dysków oraz na gniazdo gdzie podłącza się diody ?

Ostatnia modyfikacja: 27.02.07 20:07

Ostatnia modyfikacja: 27.02.07 20:08

Ostatnia modyfikacja: 27.02.07 20:09
[#2] Re: Problem ze startem systemu

@PRIMER, post #1

> zainstalowałem w mojej amidze nową płytć główną
o kurcze to teraz masz dwie w jednej

> jak to naprawić

obadaj startup-sequence co mozna tam wylaczyc np.

;FBlit >nil:

moze masz w nieodpowiednim miejscu

[#3] Re: Problem ze startem systemu

@PRIMER, post #1

Widze, ze masz FastATA... polecam docisnac kontroler. Te bledy moga wynikac z zlego przylegania do plyty Amigi. Co do przewodu - pozostaw wolny poniewaz on umozliwia (chyba?) podlaczenia zasilania do plytki odpowiedzialnej za LEDy z zewnatrz.

[#4] Re: Problem ze startem systemu

@Lokaty, post #3

fast ata była już dociskana sto razy,jest również przypićta opaskami
[#5] Re: Problem ze startem systemu

@Lokaty, post #3

zamiast dociskac polecam podstawki mam do sprzedania. u siebie teraz mam dwie rozne pary podstawek i zero problemu, ba nawet bvision ulzylo cool

[#6] Re: Problem ze startem systemu

@PRIMER, post #4

sprawdz czy Apollo dobrze przylega i zadbaj by bylo usztywnione.

[#7] Re: Problem ze startem systemu

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

Wielkie dzićki za zwrócenie na to uwagi wszystkiemu winna była zakała Apollo pomysł teraz wszystko gra
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem