[#1] Hombre KRK
Witam!

Chcialbym sie przywitac , rzadko pisuje na PPA (wlasciwie to chyba moj pierwszy post). Amiga sie zajmuje od ladnych paru latek kiedys poczatki na A600,pozniej A1200 gola, dalej A1200 z 040 w Eboxie.Niestety poszla pod mlotek...coz takie zycie.

Teraz za to jest skromniutka ale cieszaca moje oko A500 z 1 MB :).

Ktos moze powiedziec ze to amigowskie disco-polo.... coz ja szanuje ten model mam do niego sentyment, lubie go uzywac do prostych rzeczy.

Tu wlasnie sie rodzi problem a zarazem prosba do forumowiczow z Krakowa. Chcialbym miec jakis kontakt ze swiatem poprzez kabel serial i PC , chcialbym zgrywac obrazy ADF z PC. Wiem jak to zrobic, mam przewody, ale nie mam czym sie do tego dostac softowo na Ami:)

Z pomoca przychodzi pakiet Hombre --> http://www.4shared.com/file/11316887/fd16c38e/Hombre_25-02-07_v04b.html

Tutaj wlasnie moja WIELKA PROSBA do amigowcow z Krakowa, by ktoras Dobra Dusza nagrala mi to ustrojstwo na floppa i spotkala sie ze mna bym mogl sobie to odebrac. Za koszta i straty moralne z tego wynikajace oczywiscie zaplace trunkiem piwnym wybranym przez darczynce:)

Dziekuje z gory!

P.S. ... i przepraszam za klopot oraz moj infantylny problem :)

[#2] Re: Hombre KRK

@miroll, post #1

Jakbym umial Ci pomóc to bym Ci pomógl, ale niestety, nie jestem jeszcze tak zaawansowanym Amigowcem :(

Również jestem z Krakowa ;)

pozdro

[#3] Re: Hombre KRK

@miroll, post #1

Jesli ktoś wysle Ci dyskietke pocztą to dotrze do ciebie w jeden, góra dwa dni.

Miroll nie masz nawet dyskietki z Workbenchem 1.3?

Ostatnia modyfikacja: 01.03.07 08:22
[#4] Re: Hombre KRK

@miroll, post #1

Po południu powinnien ukazać się opis (krok po kroczku ze screenshotami) sposobu nagrania pliku ADF przy pomocy dyskietki Workbench 1.3 i kabla null-modem. Może więc obejdzie się bez napojów wyskokowych ;).
A tak na poważnie to tworząc ten pakiet myślałem że powinnien się "rozprzestrzeniać" dzięki życzliwości innych amigowców więc mam nadzieje że ktoś z Krakowa się znajdzie. Powodzenia.
[#5] Re: Hombre KRK

@miroll, post #1

A gdzie mieszkasz? (mniej więcej która okolica krakowa)

[#6] Re: Hombre KRK

@Rafael/ARMO, post #5

Jak mozesz odpalic workbencha to sciagnij sobie "adf sender terminal" i po sprawie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem