[#1] Usuniecie komunikatu przy zmianie rozdzielczosci WB
Czesc

czy jest jakis sposob by informacja z tekstem proszacym o zamnkniecie wszystkich okien sie nie pojawiala?

Niby nic wielkiego ale czasem mam juz dosyc tego komunikatu.
[#2] Re: Usuniecie komunikatu przy zmianie rozdzielczosci WB

@peceha, post #1

MCP ma taką możliwość.
Ale jeśli okienko się nie pojawi i nie zamkniesz okien , rozdzielczość się nie zmieni
[#3] Re: Usuniecie komunikatu przy zmianie rozdzielczosci WB

@Norbert, post #2

MCP ma taką możliwość

To, pol srodek.

Kiedy konkretnie ten komunikat sie pokazuje? Jesli na starcie sytemu to trzeba poszukac jaki program uruchamia cos na ekranie przez co system nie moze nic zrobic.
[#4] Re: Usuniecie komunikatu przy zmianie rozdzielczosci WB

@Phibrizzo, post #3

To ja wiem szeroki uśmiech

Dostał odpowiedz. Co z nią zrobi, jego sprawa.

Tak jak piszesz. Jakiś program jest otwarty na wb i dlatego nie można zmienić rozdzialki.
WB nie dorobił się automatycznego zamykania programów w takich przypadkach
[#5] Re: Usuniecie komunikatu przy zmianie rozdzielczosci WB

@Phibrizzo, post #3

Jeśli to chodzi o start systemu to można temu zapobiec, wpisując w każdej komendzie w startup-sequence występującej przed c:iprefs przekierowanie do nil:
RozkazA >NIL:
RozkazB >NIL:
... 
c:iprefs
...
[#6] Re: Usuniecie komunikatu przy zmianie rozdzielczosci WB

@peceha, post #1

Dzieki Panowie za podpowiedzi.

Nie mowie o starcie systemu.
U mnie ten komunikat wyskakuje zawsze gdy w screenMode klikne OK - i nie mam pootwieranych zadnych okien wymagajacych recznego zamkniecia.

Uzywam natomiast DO5 wiec moze to te jego listery nieco opozniaja wszystko i komunikat wyskakuje.

DODANO
niedokladnie napisalem w 1szym poscie: nie musze potwierdzac tego komunikatu - on znika sam i WB sie przestawia - chodzi mi o to by wogole sie nie pojawail gdy nie jest potrezbny

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2017 20:44:30 przez peceha
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem