[#1] xBench - nie moge zainstalowac
Czesc,
pobralem ostatnia wersje (nie uzywalem tego wczesniej), daje "install", otwiera sie okno CLI i leci az do pozycji w pewnym momencie sie zatrzymuje i dalej nic. Okno CLI sie nie zamyka, dwuklik na ikonie programu xBench daje komunikat tez z mozliwoscia SUSPEND/REBOOT.

Gdzie szukac przyczyny?
[#2] Re: xBench - nie moge zainstalowac

@peceha, post #1

Instalacja nie jest w oknie CLI.
Instalator xbench ma swoje gui
[#3] Re: xBench - nie moge zainstalowac

@Norbert, post #2

Po kliknieciu ikonki "xinstaller" otwiera sie okno bym podal gdzie to ma byc zainstalowane (tak, to nie jest systemowy install).

Gdy juz wybiore lokacje i nacisne "install" otwiera sie okno (ok, to nie jest CLI) i w tym oknie wypisuje pelno linijek - nie pamietam co

Po jakis 30 sekundach wypisywanie sie konczy, okno sie NIE zamyka, dysk twardy nie jest w uzyciu - i tak moge sobie czekac i godzine i nic sie nie zmienia.

Jesli teraz (albo po resecie) klikne na ikonce xBench-a (niby zainstalowanego) dostaje komunikat REBOOT/SUSPEND.

DODALEM
okno instalera sie zamyka gdy caly text sie wylistuje w tym wielkim oknie (nie zauwazylem tego wczesniej bo bylo przykryte wlasnie tym duzym) wiec uznaje ze instalacja przebiega pomyslnie a wielkie okno trezba zamknac samemu.

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2017 20:21:37 przez peceha
[#4] Re: xBench - nie moge zainstalowac

@peceha, post #3

U mnie nic takiego nie ma .
Mam ostatnią wersje beta 1.1 z 17.12.17
Zaznaczam gdzie ma nastąpić instalacja klikam install po chwili jest zainstalowane.
Żadne dodatkowe okno się nie otwiera. Wszelkie informacje pojawiają sie na gui instalera xbench
[#5] Re: xBench - nie moge zainstalowac

@Norbert, post #4

hmmm...
ja mam 24/12/17 i tez 1.1

ale chyba poszukam innej
[#6] Re: xBench - nie moge zainstalowac

@peceha, post #5

Mój błąd .
Mam ta sama wersje co Ty. Z tego samego dnia.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem