[#1] Problem z joyem SV-125
Mam mały problem z joyem jak w temacie i już sam nie mam pomysłów o co chodzi. W zasadzie wszystko działa ok, kierunki, wszystkie przyciski fire itd. Problem polega na tym że kiedy wychylę joya w górę lekko, w ten sposób że kliknie i nic dalej to jest ok ale kiedy nacisnę w górę mocniej, aż do oporu to już nie działa. Sprawdzałem miernikiem i mam wszystkie przejścia, przeczyściłem wszystkie styki i sprężynki i dalej to samo. Czy ktoś może poratować jakąś radą? Co może być nie tak?
[wyróżniony] [#2] Re: Problem z joyem SV-125

@nostrum666, post #1

Trochę powróżę ale wygląda to jak pęknięta ścieżka i jak dasz na maksa płytka się wygina i traci kontakt.
[#3] Re: Problem z joyem SV-125

@marpla, post #2

Dlatego nie ma to jak joystick z porządnymi mikrostykami.
[#4] Re: Problem z joyem SV-125

@marpla, post #2

Właśnie to też przeczuwałem, nic jak pociągnąć kabelki prosto do złącza i się zobaczy co będzie.
[#5] Re: Problem z joyem SV-125

@nostrum666, post #4

Problem rozwiązany, choć nie bez niespodzianek. A mianowicie pociągnąłem sygnał prosto ze złącza kabla i nic, dopiero gdy zrobiłem to samo z masą to problem ustąpił a zaskoczyło mnie to ponieważ masa jest ta sama dla każdego styku i dochodzi więcej niż tylko jedną drogą, jeżeli się nie mylę. Tak czy siak joy działa jak kiedyś. Jest to mój "pierwszy" joystick jakiego miałem, posiadam go odkąd w latach `90 rodzice kupili mi pierwszą Amigę, dlatego niechętnie chciałem się z nim rozstawać poza tym dla mnie to jeden z najwygodniejszych jak nie najwygodniejszy joy.
1
[#6] Re: Problem z joyem SV-125

@nostrum666, post #5

Dobra robota OK a z tą masą to zaskoczenie bo też obstawiałem jedynie problem #2 poście.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem