[#1] Naprawa styków w joystick'u Spectravideo model 318-101
Tak jak w tytule ma ktoś namiary na takie blaszkilink?
Joystick nie domagał w jednym kierunku, podmieniłem blaszkę z jednego z fire'ów. Tamtą uszkodzoną"zregenerowałem na chwilę" i na razie działa...do czasu. Nie wiem właściwie po jakiej nazwie tego szukać - wpisałem różne kombinacje, po wpisaniu "blaszka stykowa" coś tam wyskoczyło, ale nie zupełnie jest to, co trzeba..
Czy np. na alli, jest to pod inną nazwą(tam też szukałem i nie znalazłem)?
Chciałbym zachować joystick w oryginalnym stanie, więc nie będę go przerabiał na gumki, czy inne cudaok, racja
Kiedyś naprawiałem joystick qy sv 122 i tam też była taka blaszka. Wtedy udało mi się ją pozyskać chyba z jakiejś zepsutej zabawki. Na pewno produkują takie styki, tylko gdzie szukaćpomysł?
[wyróżniony] [#2] Re: Naprawa styków w joystick'u Spectravideo model 318-101

@AD99, post #1

W googla wpisz: metal domes switch
[#3] Re: Naprawa styków w joystick'u Spectravideo model 318-101

@*y, post #2

Wielkie dzięki za nakierowanie OK
Zapomniałem, że było takie rozwiązanie używane w niektórych joystickach, nawet można je zamówić u majfrendów, np. 40 sztuk za około 10zł Tylko muszę dobrać odpowiedni rozmiar i kształt + podkleić taśmą ewentualne miejsce gdzie mogło by występować zwarcie styków na krawędzi.

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 15:20:25 przez Adinfo
[#4] Re: Naprawa styków w joystick'u Spectravideo model 318-101

@AD99, post #1

Wycinasz sobie z puszki po piwie, potem w trzech miejscach pierdut!, na srodku jeden pierdut! i gotowe. :] Tylko nie zapomnij zeszlifować w miejscu styków bo cholerstwo nie pzrewodzi. OK

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 15:25:59 przez Stoopi
[#5] Re: Naprawa styków w joystick'u Spectravideo model 318-101

@*y, post #2

Dzięki! O to chodziłoOKOK
[#6] Re: Naprawa styków w joystick'u Spectravideo model 318-101

@Stoopi, post #4

Tak, ten sposób też jest dobry, ale lepsze oryginały
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem