kategoria: A1200
[#1] ACA1232 problemu
Witam.

Zakupilem od kolegi z forum karte w/w. U kolegi karta dziala prawidłowo ma wersje 1D4 ja mam 2B. System sie zawiesza podczas pracy, czasami guru.Mam karte Elboxa 4MB problem nie występuje. Wymienilem zasilacz na inny i to samo. Mam kick 3.0 jak nie dodam wpisu acatune do ss i mam 1MB dostępny.to mam to samo. Czy muszę robic fixa plyty ?
[#2] Re: ACA1232 problemu

@vicol, post #1

Timing fix na płycie A1200 zrobiony?
[#3] Re: ACA1232 problemu

@Arturo, post #2

Nie robilem. Widzialem rozne opcje. Czy ta ktora jest na stronie tej karty wystarczy ?
[#4] Re: ACA1232 problemu

@Arturo, post #2

Jak się robi ten Timing fix .?
[#5] Re: ACA1232 problemu

@adammis56, post #4

Tutaj jest opis link
Ale jest prostrza wersja fixa,która gwarantuje sukces w 99% przypadków, wystarczy jedynie usunąć 2 kondki: C123 i C125.

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 21:34:52 przez FeRu
[#6] Re: ACA1232 problemu

@vicol, post #1

Zrób timing fix opisany na wiki IC.pomysł
[#7] Re: ACA1232 problemu

@polutuje, post #6

Myślałem żeby usunąć właśnie te dwa kondki.
Chciałem się dowiedzieć czy komuś to pomogło w takiej sytuacji ?
[#8] Re: ACA1232 problemu

@vicol, post #7

Tak, mi pomogło usunięcie tych dwóch kondensatorów. Reszta to kosmetyka i szczerze nie wiem czy ma jakiś wpływ na działanie tej modyfikacji.
[#9] Re: ACA1232 problemu

@marpla, post #8

Mam ACA1221 i płytę 1D4 problemów brak, a w amidze drugiej gdzie jest płyta 2B karta chodziła lecz czasami lubiła się powiesić timingfix pomógł usunąłem 2 kondzie. Rom mam przy niej 3.0.
Po fixie wszystko jest stabilnie.
Pozdrawiam
[#10] Re: ACA1232 problemu

@mwb113, post #9

Ok. Zrobię i dam znać jak sytuacja.
[#11] Re: ACA1232 problemu

@mwb113, post #9

Ja akurat mam ACA1221EC, płyta 2B, Kick 3.1 i od ponad roku nie zauważyłem żadnych zwiech ani guru.
A Fixa na płycie nie robiłem.
Chyba nie ma reguły że na 2B zawsze trzeba robić timingfixa
[#12] Re: ACA1232 problemu

@Ove, post #11

2B często ma fabrycznego :)
[#13] Re: ACA1232 problemu

@marpla, post #12

Aaa...tego nie wiedziałem. Dzięki za info ;)
[#14] Re: ACA1232 problemu

@Ove, post #13

Wyrzuciłem dwa kondki (C123 i C125) i karta śmiga prawidłowo. Dziękuję za pomoc. :)OKOK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem