kategoria: Sprzęt
[#1] Dziwne zachowanie ibrowse i myszy USB
Hejka, zacząłem używać myszki na usb i dziwne rzeczy się dzieją, odpalam Ibrowse naciskam w linka, kursor się zmienia jak przy normalnym naciśnięciu lewego przycisku myszy z tym że link się nie otwiera, podświetla się na żółto i nic, jako że mam zwykłą też podłączoną, to w niej jak nacisnę to działa normalnie i link się uruchamia.
Jutro w razie czego nakręcę film.
Zaznaczę że myszka w systemie normalnie działa i właściwie w żadnym innym programie nie zauważyłem jakiś dziwnych zachowań.
Jakieś pomysły?
[#2] Re: Dziwne zachowanie ibrowse i myszy USB

@QUAD, post #1

A na jakim sprzęcie?
[#3] Re: Dziwne zachowanie ibrowse i myszy USB

@R-Tea, post #2

A4000 + x-surf + rapid
[#4] Re: Dziwne zachowanie ibrowse i myszy USB

@QUAD, post #3

[#5] Re: Dziwne zachowanie ibrowse i myszy USB

@QUAD, post #4

Wiem, że to niezbyt pomocna propozycja na już, ale może być super przydatna przy następnej wersji: zgłoś błąd developerom klik.
[#6] Re: Dziwne zachowanie ibrowse i myszy USB

@baderman, post #5

Myślisz że to błąd ibrowse ?
dziwne jest to że kursor reaguje bo "łapka" się zmienia, link też zmienia kolor, w systemie i na buttonach z ibrowse też działa normalnie. Ale spoko zgłoszę błąd, może w wersji 2.5 będzie działało haha
[#7] Re: Dziwne zachowanie ibrowse i myszy USB

@QUAD, post #6

Tak mi się wydaje, skoro nie występują takie problemy nigdzie indziej?
Pamiętam, że korzystałem z AWeba z myszką USB (Wpiętą w hub, wpięty w thylacine) i nie było żadnych problemów, więc stawiam na to, że obsługa HID w Posejdonie jest zrobiona należycie - w związku z tym, być może IBrowse bazuje na jakimś drobnym hacku, który psuje zachowanie myszek USB?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem