Czy ktoś zna jakikolwiek udany projekt włożenia A500 lub A1200 do dostępnej na rynku obudowy HTPC (no tego typu:
link)? Nie mogę nic znaleźć.
Nie musi być tak, że dopasowanie do płyty 1:1, nie widzę takich szans, ale żeby chociaż ze dwie śrubki pasowały które pozwolą przykręcić płytę, chociaż ze dwie

i żeby płyta weszła rozmiarowo (+ pewnie wycięcie kawałka metalu z boku czy tyłu obudowy na amigowe sloty).
Chętnie bym do takiej obudowy przełożył wzmocnione A500 (z Vampire lub ACA500+) lub A1200 (Blizzard) tak by mogło stać w salonie nie rzucając się w oczy. Ułatwiłoby to używanie sprzętu, były zawsze pod ręką gotowy do działania. Bo analizowałem temat CDTV ale to drogie, ciężkie w rozbudowie i ma swoje ograniczenia (turbo + kick 3.1 + whdload chyba nie bardzo?). Zresztą napędu CD nie potrzebuję. Dzięki obudowie HTPC, do której A500/A1200 wejdzie, zbudowałbym swoje 'Amiga noCDTV edition 2018'.
Poważnie pytam, żaden teoretyczny temat typu erotoman-gawędziarz - gdyby była taka obudowa HTPC, w miarę porządnie wyglądająca (klasyczne HI-FI), z którą poradzi sobie człowiek umiejący obsługiwać tylko myszkę i klawiaturę (żadnych pił, wiertarek, lutownic, itp.)

to w lutym bym miał to działające.
Dzięki!
ps. nie mam A600, nie przepadam za tym modelem, ale właściwie powinna lepiej pasować do HTPC i jeszcze da się ją kupić... więc A600 też można rozważyć
Ostatnia aktualizacja: 14.01.2018 13:20:11 przez sid777