[#1]
To znowu ja ze swoim małym problemem (slideshow z autostartem z 1 dyskietki)
Założenia:
1. Seria obrazków w 16 lub 32 kolorach w 320x256 lub 640x256 z paletą taką by wyświetlały się na OCS (defacto na CDTV)
2. Obrazki muszą się wyświetlać w zdefiniowanej kolejności, w nieskończoność, pomiędzy obrazkami najlepiej fadein - fadeout
3. Dyskietka startowa w FFS autouruchamia prezentację.
Do tej pory problem (od 1991 roku) rozwiązywałem programem Deluxe Video 3 , który notabene kupiłem w sklepie Amisoft w Szczecinie (tak ten z bosem "TY PIRACIE" z gry Farnko) oryginał z IPS. Jednak z jakichś niewiem jakich przyczyn wszystko działa nadal pod emulacją, ale dyskietka po rozładowaniu prezentacji na prawdziwej ami wyświetla komunikat z playera DVideo , że jest jakiś błąd playera... Wielokrotne próby nic nie dały z różnych dysków. A działało przez ćwierć wieku... Już się cieszyłem że Scala 500 załatwiła sprawę, ale niestety w tej wersji byskietka startowa działa, ale scala script dla playera tej wersji nie umie zapętlać prezentacji.
Może ktoś zna jakąś pchełkę gdzie nawet w pliku txt robi się playlistę kolejnych obrazków z funkcją loop all? Może nawet gifów, ale może być IFF, i by było fade in i out między... Szukałem i znalezć nie mogę.